Patrula de reciclare a deseurilor electronice a castigat sustinatori in randul elevilor bistriteni

Patrula de reciclare a deseurilor electronice a castigat sustinatori in randul elevilor bistriteni

“Patrula de reciclare” este un proiect ce se deruleaza in scolile din Bistrita. Proiectul urmareste colectarea unor cantitati cat mai mari de baterii, becuri arse, calculatoare stricate si nu numai. De la lansarea lui s-au inscris peste 600 de elevi, incercand sa “trimita la plimbare” cat mai multe deseuri electronice.
Proiectul “Patrula de reciclare” este initiat de Asociatia Romana pentru Reciclare, Primaria Bistrita si Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud.

Acesta a fost lansat in scolile din Bistrita in luna noiembrie, iar de atunci sute de elevi si-au aratat interesul de a colecta deseuri electronice, electrice si electrocasnice.

Conform reprezentantului RoRec – Asociatia Romana pentru Reciclare, Ana Iacob, s-au inscris la acest proiect 15 unitati de invatamant din Bistrita si o scoala din Beclean.

Dintre elevii inscrisi, 300 sunt de la scolile generale, la care se adauga si 350 de liceeni ce si-au aratat interesul de a lua parte la proiect.

Cei care reusesc sa colecteze cele mai multe calculatoare stricate, becuri arse, baterii uzate si alte deseuri de acest fel pana in 15 mai vor fi premiati cu aparatura electronica de ultima generatie.

In acest proiect s-au inscris pana acum peste 22.000 de elevi din toata tara si au fost colectate 1.300 de kilograme de deseuri electrice, electronice si electrocasnice.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente