Acord pentru dezvoltarea de retele inteligente si tehnologii de captare si depozitare a CO2

0
366
ENEL ÅžI KEPCO SEMNEAZÄ‚ UN ACORD DE COOPERARE PENTRU DEZVOLTAREA DE REÅ¢ELE INTELEGENTE ÅžI TEHNOLOGII PENTRU CAPTAREA ÅžI DEPOZITAREA DE CO2
ENEL SI KEPCO SEMNEAZA UN ACORD DE COOPERARE PENTRU DEZVOLTAREA DE RETELE INTELEGENTE SI TEHNOLOGII PENTRU CAPTAREA SI DEPOZITAREA DE CO2
ENEL SI KEPCO SEMNEAZA UN ACORD DE COOPERARE PENTRU DEZVOLTAREA DE RETELE INTELEGENTE SI TEHNOLOGII PENTRU CAPTAREA SI DEPOZITAREA DE CO2
Enel si Kepco semneaza un acord de cooperare pentru dezvoltarea de retele intelegente si tehnologii pentru captarea si depozitarea de CO2

Enel si Kepco semneaza un acord de cooperare pentru dezvoltarea de retele intelegente si tehnologii pentru captarea si depozitarea de CO2

Seul/Roma, 11 noiembrie 2010 – Fulvio Conti, Directorul General Executiv al Enel, si Kim Ssang-Su, Directorul General Executiv al Korean Electric Power Corporation (KEPCO), au semnat astazi, la sediul KEPCO din Seul, o scrisoare de intentie, urmata de memorandumuri de intelegere specifice, care vizeaza cooperarea in domeniul retelelor inteligente si al tehnologiilor pentru captarea si depozitarea dioxidului de carbon (CCS – carbon capture and storage).

Partile au convenit sa coopereze si sa impartaseasca informatii pentru a dezvolta aceste doua tehnologii, esentiale in conturarea viitoarei societati umane, care urmareste eficientizarea energetica si scaderea emisiilor de dioxid de carbon.

In ceea ce priveste retelele inteligente, partile au convenit sa coopereze in cercetarea, dezvoltarea si implementarea de astfel de retele, standardizarea tehnologiilor si dezvoltarea de infrastructuri pentru reincarcarea vehiculelor electrice.

In domeniul tehnologiilor pentru reducerea emisiilor de carbon, partile au convenit sa colaboreze pentru cercetarea si dezvoltarea de tehnologii de captare si depozitare a CO2 si proiectarea, construirea si operarea intregului proces de captare a dioxidului de carbon. In plus, partile au in vedere testarea in comun a unei centrale pilot de captare si depozitare de CO2, dar si a unei centrale demonstrative similare.

Enel este astazi lider mondial in ambele tehnologii.

In domeniul retelelor inteligente, compania Enel Distribuzione prezideaza EDSO (Asociatia Operatorilor Europeni de Distributie) pentru Retelele Inteligente, o asociatie care reuneste cei mai importanti distribuitori din Europa. Scopul EDSO pentru Retelele Inteligente este de a implementa la scara larga, in acord cu UE, proiecte demonstrative ce vizeaza retelele viitorului. Enel Distribuzione este, de asemenea, coordonator al proiectului ADDRESS, cofinantat de Uniunea Europeana prin cel de-al saptelea  program cadru de dezvoltare a retelelor interactive de distributie de electricitate. Compania a fost selectata pentru a conduce initiativele de cercetare si dezvoltare ce privesc retelele inteligente datorita expertizei tehnologice de top la nivel global, fiind prima companie de utilitati care a dezvoltat si instalat contoare digitale, gestionate si citite de la distanta, pentru 32 milioane de clienti din Italia. Enel este, de asemenea, implicata in dezvoltarea infrastructurii de reincarcare a vehiculele electrice publice si personale, in cooperare cu orase precum Roma, Pisa sau Milano, si cu producatori auto, cum ar fi Daimler, Renault-Nissan, Piaggio si Mitsubishi. Enel a lansat proiecte in Genova, Venetia si Civitavecchia ce vizeaza electrificarea porturilor si a vapoarelor.

In domeniul tehnologiilor pentru captarea si depozitarea dioxidului de carbon, Enel desfasoara teste la centrala Brindisi pentru dezvoltarea unei tehnologii pe baza de amina, care permite captarea a circa 20.000 tone de CO2 anual. In plus, Uniunea Europeana a acordat finantare pentru proiectele CCS demonstrative: centrala pe baza de oxicombustie de la Compostilla, Spania, si o unitate de 600 MW de la centrala electrica din Porto Tolle, Italia. Cea din urma a fost transformata pentru a folosi carbune curat in loc de combustibil lichid si va fi modernizata cu un acvifer salin off-shore pentru depozitarea CO2.

KEPCO este o companie cu finantare guvernamentala, singura companie energetica integrata din Coreea cu un total de active ce depaseste 93 trilioane de woni coreeni, la 31 decembrie 2009. KEPCO detine practic o pozitie de monopol in sectorul generarii, transmisiei si distributiei de electricitate din Coreea, producand 94% din electricitatea la nivel national, prin cele sase sucursale detinute integral („GENCOs”). KEPCO opereaza si in strainatate, in domenii variate precum generarea de energie nucleara si geotermica in EUA si Filipine. De asemenea, KEPCO intentioneaza sa isi extinda operatiunile din strainatate pentru a deveni o companie integrata lider in domeniul energiei si ingineriei.

Enel este cea mai mare companie italiana in domeniul energiei electrice si cea de-a doua companie europeana de utilitati in functie de capacitatea instalata. Este un jucator integrat, activ in sectorul energiei electrice si al gazelor naturale. Enel este prezenta in 40 de tari din intreaga lume, avand o capacitate de productie de 95.000 MW si vinde energie electrica si gaze naturale catre peste 61 milioane de clienti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.