Actiuni pentru lupta impotriva incalzirii globale

0
345

incalzirea globalaPlaneta noastra se incalzeste intr-un mod iesit din comun, avand consecinte grave pe viitor daca nu vom lua masuri: canicule si desertificari, inundatii si furtuni, disparitia ghetarilor si a banchizei, cresterea nivelului marilor… 1 milion de specii de animale si plante ar putea disparea in 50 de ani si milioane de persoane vor fi afectate.
Este vorba despre acumularea in atmosfera de gaze cu efect de sera care perturba clima Terei. Aceste gaze provin in cea mai mare parte din activitatile umane: transport, industrie, agricultura, productia d energie, incalzire…
Este absolut necesar sa ne schimbam modul de viata si sa ne dezvoltam altfel pentru a reduce drastic aceste gaze poluante si pentru a restabili echilibrul climatic. Acest lucru este posibil deoarece solutii exista: tot ceea ce ne ramane de facut este sa le punem in practica impreuna!

Actiuni pentru a lupta impotriva acestui fenomen:

A actiona impotriva schimbarilor climaterice inseamna a actiona in vederea reducerii varsarii in atmosfera a acestor gaze cu efect de sera. In numeroase domenii, mijloacele de prevenire sunt cunoscute si nu inseamna o intoarcere in trecut sau o risipa de confort:
– folosirea energiei cat mai corect evitand risipa
-dezvoltarea celor mai bune energii fara gaze cu efecte de sera(energii solare, eoliene, geotermice)
-reducerea transporturilor aeriene si rutiere in mod special
-construirea de cladiri , dar si renovarea acestora intr-o maniera ecologica
-modificarea practicilor agricole, etc.
Dar aceste angajamente trebuie luate imediat, incepand din acest moment si urmarite pas cu pas pentru ca este urgent! Pentru evitarea unui dereglaj climatic catastrofal, vor trebui reduse foarte mult emisiile de gaze cu efect de sera in mai putin de 50 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.