Am ajuns sa ma conving ca trebuie spijinita in orice mod protejarea naturii

0
305

naturaAm ajuns sa ma conving ca trebuie spijinita in orice mod protejarea naturii chiar si prin subscriptie publica, desi am plecat pe acest drum eco motivat de un concurs:
Laudabila initiativa referitoare la concursul „Naturalist”. De fapt acest lucru m-a determinat sa-mi crez blogul pe ecosapiens.Ideea de castiga premii-suna bine pentru oricine.Treptat insa am uitat de concurs si am realizat ca ideea de baza este protejarea naturii, leaganul si casa noastra. Protejand mediul ne protejam pe noi insine si asiguram un viitor curat generatiilor urmatoare.Pentru realizarea acestor idealuri nu ar trebui recompense ci constiinta eco.E greu sa schimbi comportamentele oamenilor, Moise i-a plimbat 20 de ani pe evrei prin desert sa le schimbe conditia de sclavi, noi am ratacit prin tranzitie 20 ani si nu ne-am schimbat radical in ceea ce priveste ecologia, de fapt nu ne-am schimbat radical in nici un sens.
Cat timp ne va mai trebui pentru a realiza ca natura este a doua casa a noastra iar calitatea vietii depinde si de cum pastram curatenia in aceasta imensa casa numita terra? Vom vedea! Noua romanilor cred ca ne va lua foarte mult timp, in goana zilnica dupa bani uitam multe din lucrurile esentiale-FI ECO FI UN OM INTELIGENT.
Nu astepta sa ti se impuna de cineva sa protejezi natura, gandeste-te ca singur trebuie sa incepi sa reduci poluarea prin propriile mijloace- ai sa vezi ca te vei simti mai curat la suflet.
Cand vezi atata prostie si mizerie in jurul tau incearca mai degraba sa fi tu inteligent si curat.Poate, prin puterea exemplului personal, desi vom fi ridicoli pentru unii, pentru altii vom fi exemple bune de urmat.Macar incercam ceva pana la urma cu perseverenta poate vor disparea chistocurile de pe plajele noastre, cojile de seminte de pe stadioane, peturile care coloreaza natura montana.
POATE, PUTIN CATE PUTIN VOM REUSI DAR NUMAI IMPREUNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.