Activistii de mediu din Oradea aduna semnaturi pentru o Romanie durabila

Protestatarii pentru Rosia Montana aduna semnaturi pentru o Romanie durabila
Protestatarii pentru Rosia Montana aduna semnaturi pentru o Romanie durabila

Pentru ca mesajul lor sa ajunga la cat mai multi oradeni, protestatarii care se impotrivesc exploatarilor cu cianuri la Rosia Montana si protesteaza, in fiecare duminica, in Piata Unirii, si-au montat un cort pe pietonalul Republicii.

Aici, militantii impart pliante trecatorilor, dar totodata aduna donatii pentru localnicii din Pungesti, sat vasluian unde Chevron vrea sa demareze exploararile gazelor de sist.

In plus, la cortul montat langa grupul statuar al poetilor maghiari se aduna si semnaturi pentru un asa-numit “Demers civic pentru o dezvoltare durabila a Romaniei,” ce va fi comunicat Parlamentului, Guvernului si mai multor ministere. “Va transmitem o serie de solicitari pentru elaborarea unor proiecte legislative ce ameninta dezvoltarea durabila a Romaniei. Consideram ca o dezvoltare economica ce afecteaza in mod catastrofal si ireversibil mediul inconjurator, in integritatea sa, este una cel putin iresponsabila, deoarece astfel pericliteaza sanatatea omului si a naturii, de-a lungul mai multor generatii”, se arata in scrisoarea oradenilor.

Astfel, cei care o semneaza cer interzicerea mineritului cu cianuri in intreaga tara, interzicerea prin lege a exploatarilor gazelor de sist prin fracturare hidraulica, dezvoltarea Muntilor Apuseni prin turism responsabil si eco-turism, scoaterea zonelor miniere de sub statutul “zone monoindustriale”, dar si descurajarea prin lege a culturilor agricole cu organisme modificate genetic. Ultimul punct al scrisorii cere luarea unor masuri urgente pentru “oprirea masacrului padurilor tarii si al raurilor de munte prin construirea de microhidrocentrale”. Intr-o zi si jumatate, scrisoarea a fost semnata de aproximativ 120 de oradeni.

In acelasi timp, protestatarii sunt decisi sa iasa si duminica in strada, de la aceeasi ora, 16, locul de adunare fiind tot Piata Unirii.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente