Activistii Greenpeace cer liderilor UE sa ”conecteze Europa la energia regenerabila”

0
506
Activi?tii Greenpeace cer liderilor UE s? ”conecteze Europa la energia regenerabil?”
Activiștii Greenpeace cer liderilor UE să ”conecteze Europa la energia regenerabilă”
Activistii Greenpeace cer liderilor UE sa ”conecteze Europa la energia regenerabila”
Activistii Greenpeace cer liderilor UE sa ”conecteze Europa la energia regenerabila”

Militanti ai Greenpeace s-au legat vineri dimineata de o cladire europeana vecina cu cea unde are lor summitul sefilor de stat de guvern, pentru a cere sprijin pentru energiile regenerabile, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

Patru militanti ai organizatiei ecologiste, echipati cu franghii si casti, s-au legat de ultimul etaj al fatadei imobilului in constructie. Ei au desfasurat un banner pe care se putea vedea o masina ce ii transporta pe liderii europeni, cu numele unor companii petroliere si electricitate, cazand intr-o prapastie.

Politia supravegheaza protestul, care are loc in fata sediului Comisiei Europene, dar nu a intervenit. Acesti militanti „nu fac nimic rau”, a indicat un ofiter de politie de la fata locului. Militantii se aflau inca pe cladire in timpul sosirii liderilor europeni.

Acest imobil este viitorul sediu al presedintiei Consiliului European, situat langa cladirea unde se reunesc cei 28 de sefi de stat si de guvern din UE, alaturi de presedintii Consiliului si Comisiei.

Greenpeace a precizat ca a vrut sa protesteze „fata de continuarea dependentei Europei” fata de energia fosila, „poluanta, scumpa si provenita de la furnizori straini care nu sunt de incredere, precum Rusia”.

Actiunea este impotriva „marilor companii energetice care au interesul sa mentina Europa dependenta de petrol, gaze si carbune”, iar liderii europeni „trebuie sa preia din nou controlul” si sa conecteze Europa la energia regenerabila si eficienta energetica, a declarat un responsabil al acestui ONG, Frederic Thoma.

Potrivit Greenpeace, actiunea a fost executata in total de 35 de militanti din sase tari, care au fost desfasurati si in alte puncte din cartierul european, perturband in cursul diminetii circulatia rutiera.

Perimetrul este securizat puternic inaintea summiturilor europene, cu un dispozitiv de politie bine pus la punct si in principiu putin permeabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.