Aparatul de aer conditionat care functioneaza aproape in totalitate cu ajutorul energiei solare

Aparatul de aer conditionat care functioneaza aproape in totalitate cu ajutorul energiei solare

Un inginer australian a construit un aparat de aer conditionat pentru locuinte care functioneaza aproape in totalitate cu ajutorul energiei solare. Paolo Corrada, doctorand la Universitatea Tehnologica din Queensland, sustine ca aparatul poate reduce consumul de energie electrica cu pana la 90%.

„Tinta mea este sa reduc consumul de energie cu 100%, astfel incat sistemul sa fie auto-suficient si sa nu utilizeze nimic din energia retelei casnice. Astfel, costul de functionare al aparatului va fi redus in totalitate”, explica cercetatorul.

„Incalzirea si racirea aerului din casa reprezinta 65% din consumul total de energie electrica dintr-o locuinta iar gatitul numai 6 %. Deci este usor de inteles de ce aparatele de aer conditionat sunt pricipalul element la care trebuie sa umblam daca vrem sa reducem costurile”, mai spune inginerul.

„Utilizand energia regenerabila a Soarelui, noi oferim o tehnologie excelenta care reduce dramatic consumul si cererea de energie, in special in zonele subtropicale izolate” explica Corrada.

In plus, inginerul sustine ca noul sistem mai are un atu: este extrem de silentios.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente