Aeronautica verde

1
380
Votul Parlamentului European lasă biocarburanţii în aer

Noi teste de zbor cu biocarburanti de noua generatie
biocarburanti
Compania aeronautica a Noii Zeelande a realizat la 30 decembrie 2008 un prim test cu un avion comercial de tip Boeing 747-400 echipat cu agrocarburanti. In timpul acestui zbor, unul dintre cei patru reactori RB211 Rolls Royce era in parte alimentat de un agrocarburant de noua generatie derivat din jatropha, o planta din regiunile semi-aride.

Jatropha, care poate fi cultivata in conditii foarte variate, produce o samanta bogata in ulei lichid necomestibil, a carui extractie permite fabricarea carburantului. Uleiul utilizat pentru crearea carburantului destinat zborurilor companiei Air New Zeland provin de pe pamanturi nearabile situate in India si in tarile din sud-estul Africii (Malawi, Mozambic si Tanzania), a precizat compania aeriana. Pana in 2013, Air New Yealand spera sa introduca uleiul de jatropha in cadrul tuturor zborurilor sale.

De alta parte, compania aeriana Continental Airlines a efectuat in 7 ianuarie un zbor de incercare si a experimentat un amestec de cherosen, de jatropha si ulei de alge pe cele doua motoare ale unui Boeing 737.

In sfarsit, compania Japan Airlines prevede realizarea unui test in 30 ianuarie pe aeroportul Haneda din Tokyo cu un Boeing 747-300 al carui al treilea reactor va fi alimentat de un amestec compus in proportie de 50% din biocarburanti proveniti in cea mai mare parte din ulei de camelina dar si de jatropha.

Sursa: Actu-Environnement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.