Agricultura in centrul Clujului

0
347
Ajutoare pentru agricultura ecologică in Ialomita
Agricultura in centrul Clujului

Cine spune ca agricultura se poate face doar la tara? Asociatia Eco Ruralis dovedeste contrariul cu o gradina amenajata chiar in centrul Clujului, in curtea interioara a unui imobil. De pe o suprafata de aproximativ sapte metri patrati, membrii asociatiei au mancat deja nenumarate portii de salate, ciorba de fasole sau sote de dovlecei.

Chiar daca spatiul pe care Asociatia l-a avut la dispozitie intr-o curte interioara din centrul Clujului a fost restrans, membrii acesteia au reusit sa planteze mai multe soiuri de legume, de la salata, pana la fasole, castraveti, floarea soarelui si chiar porumb.

„Nu implica foarte multa munca, in asa fel a fost conceputa incat sa fie usor de intretinut sa avem cat mai putine buruieni sa elimine suprafetele goale si sa avem cat mai multe plante utile.” – Attila Szocs, directorul Asociatiei Eco Ruralis

Pentru amenajarea gradinii s-a folosit un program on-line si s-a folosit tehnica agriculturii pe metru patrat, care isi propune utilizarea spatiului intr-un mod optim pentru o productie cat mai mare.
„Ne da foarte multe informatii despre planta, cand sa le punem, ce anume are nevoie, se bazeaza doar pe agricultura eco, deci nu ne va spune despre ce pesticide sa folosim, dar o sa ne zica ce fel de asociere de plante sa folosim ca sa obtinem rezultate bune.”

„Oamenii cand ajung la oras au alte indeletniciri, fac altceva si considera ca nu mai au timp sa faca agricultura, considera ca agricultura este ceva care necesita foarte mult timp, foarte multa daruire, ceea ce este adevarat, dar este o satisfactie.” – Attila Szocs
„E o satisfactie sa mananci din propria ta gradina oricum.
Se compara cu cele de la piata?
Nu si multa lume cauta acest gust si merg la piata si incearca sa gaseasca forme, culori care sa se asemene cu rosiile lui bunica.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.