ALPAB sustine protestul ONG-urilor referitor la spatiile verzi

0
493
Argeşul a rămas fără 36 de hectare spaţiu verde în 20 de ani

Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) sustine protestul ONG-urilor referitor la modificarea ordonantei privind protectia mediului, in urma careia, sustin reprezentantii ALPAB, Capitala risca sa piarda circa 300 de hectare de spatiu verde.

„Sunt alaturi de protestatari in conditiile in care Romania trebuie sa asigure, conform normelor europene, 26 mp/cap de locuitor de spatiu verde. La ora actuala, ne aflam la doar 14 mp/cap de locuitor, iar modificarea ordonatei de catre Camera Deputatilor ar fi un mare prejudiciu adus cetatenilor.

Din cauza acestor retrocedari, au fost pierdute, in 2010, peste 70 hectare din pepiniera Tei-Toboc si 24 hectare, in 2008, din pepiniera Pipera, aflate in patrimoniul ALPAB. In zona au fost aprobate Certificate de Urbanism de catre Primaria Sector 2 pentru dezvoltare imobiliara. Concluzia trista este ca, din 3.500 hectare de spatii verzi, capitala mai are doar mai putin de jumatate, adica aproximativ 1.500 de hectare”, a declarat directorul general ALPAB, Radu Popa.

Peste 100 de membri ai unor ONG-uri cu profil ecologist au blocat temporar traficul rutier in zona Palatului Parlamentului, luni, cu ocazia unui miting de protest fata de propunerile legislative ce ar prejudicia spatiile verzi.

Potrivit purtatorului de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, protestatarii nu au avut autorizatie, iar organizatorii vor fi amendati cu sume cuprinse intre 1.000 si 10.000 de lei.

Manifestantii au protestat fata de propunerile de modificare a Ordonantei de urgenta 114/2001, despre care afirma ca „pot aduce grave prejudicii spatiilor verzi”. Ordonanta are ca scop modificarea si completarea unei alte ordonante (nr. 195/2005) privind protectia mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.