Americanii ne predau ecologia

0
325

Kathleen Rogers, presedinta retelei internationale de mediu „Earth Day Network”, ii indeamna pe romani sa fie responsabili fata de natura. Centrul Cultural American din Bucuresti a gazduit ieri o masa rotunda cu tema „Reciclare, energii alternative si reducerea emisiilor de gaze poluante”.
ecologie
Presedinta „Earth Day Network” Kathleen Rogers a luat parte ieri la o masa rotunda, organizata de Centrul Cultural American din Bucuresti, pentru a discuta cu ONG-urile, cat si cu reprezentanti ai institutiilor guvernamentale despre problemele de mediu din Romania. Presedinta „Earth Day Network” a transmis romanilor ca o importanta deosebita in protejarea naturii o are educatia ecologica.

Rolul societatii civile este, de asemenea, deosebit de important, in opinia lui Kathleen Rogers, deoarece prin implicarea voluntara a cetatenilor mediul poate redeveni mai curat, iar resursele planetei pot fi conservate si protejate.

„Societatea civila trebuie sa se implice mai activ, iar oamenii trebuie sa practice voluntariatul pentru a proteja mediul”, a spus presedinta „Earth Day Network”.

Energie regenerabila din deseuri

„Educatia ecologica trebuie sa inceapa din scoli. In America, exista deja programe educationale prin care copiii sunt indrumati sa protejeze mediul si resursele naturale si chiar sunt pregatiti pentru viitoarele meserii -verzi-„, a declarat Kathleen Rogers pentru „Adevarul”.

Tema mesei rotunde a fost „Reciclare, energii alternative si reducerea emisiilor de gaze”, iar scopul discutiilor purtate a fost acela de a gasi modalitati de colaborare pentru protectia mediului intre institutiile de stat, ONG-uri si companiile ecologice.

Reabilitarea termica a cladirilor si folosirea panourilor solare au facut parte, de asemenea, dintre subiectele abordate de participanti. Prezent la discutii, comisarul general al Garzii de Mediu Silvian Ionescu a subliniat ca „Europa este acoperita de gunoaie” si ca „aceste deseuri ar trebui folosite pentru obtinerea energiilor regenerabile”.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.