Asociatia RoRec revine in Craiova pentru o noua actiune de colectare a deseurilor electrice

0
483
Concurs de colectare a deseurilor electronice, destinat companiilor
Campanie de colectare a deșeurilor electrice si electronice in Cluj-Napoca pe 21 martie
Asociatia RoRec revine in Craiova pentru o noua actiune de colectare a deseurilor electrice
Asociatia RoRec revine in Craiova pentru o noua actiune de colectare a deseurilor electrice

Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec, impreuna cu Primaria Municipiului Craiova si SC Salubritate Craiova SRL, desfasoara pe 26-27 aprilie o actiune de colectare a deseurilor electrice si electronice (DEEE) in Municipiul Craiova. In cadrul actiunii craiovenii se pot debarasa corect si responsabil de echipamentele electrice si electronice,atat la punctele fixe de colectare, cat si prin serviciul de preluare gratuita de la domiciliu.

Programul de colectare va fi intre orele 9.00-17.00. Cele 15 puncte fixe de colectare sunt: Scoala Gimnaziala nr. 33 – “Elena Farago”, Scoala Gimnaziala nr. 36 “Gheorghe Bibescu”, Scoala Gimnaziala nr. 12 “Decebal, Scoala Gimnaziala nr. 19 “Lascar Catargiu”, Scoala Gimnaziala nr. 31 “Nicolae Romanescu”, Scoala Gimnaziala nr. 30 “Mihai Viteazu”, Scoala Gimnaziala nr. 32 “Alexandru Macedonski”, Scoala Gimnaziala nr. 23 “Sf. Gheorghe”, Liceul “Matei Basarab”, Colegiul National “Carol I”, Colegiul Tehnic Energetic Craiova, Liceul de Arte “Marin Sorescu”, Colegiul Tehnic de Arte si Meserii “Constantin Brancusi”, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara si Liceul Teoretic “Henri Coanda”.

“Numai impreuna putem contribui la protejarea mediului”

Cetatenii care detin aparate electrice sau electronice grele sau voluminoase, au la dispozitie numerele de telefon 0752.897.638 si 0720.897.638, la care pot face programari zilnic in perioada 15-28 aprilie,  intre orele 9.00-17.00, pentru serviciul gratuit de preluare de la domiciliu. “Invitam craiovenii sa se alature acestei campanii nationale de protectie a mediului si sa dea o mana de ajutor la colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice(DEEE). Pentru ca numai impreuna putem contribui la protejarea mediului si la eficienta exploatare a  resurselor planetei” , a declarat Alexandra Arnautu, manager regional al Asociatiei RoRec. Toti cetatenii care vor actiona responsabil si vor depunedeseuri electrice la punctele fixe sau la echipajele mobile, vor avea sansa de a castiga, prin tragere la sorti, unul dintre premiile oferite de membrul fondator al Asociatiei RoRec, Albatros, Skill si Candy:5 masini de calcat, 10 cafetiere, 5 mixere, 5 masini de gaurit, 4 cuptoare cu microunde digitale, un frigider. Extragerea castigatorilor acestei tombole va avea loc pe 29 aprilie, ora 11.00, la Primaria Municipiului Craiova.

In anul 2012, Asociatia RoRec, cu sprijinul generos al autoritatilor locale, a desfasurat 22 de actiuni de colectare a deseurilor electrice in judetul Dolj, in cadrul carora s-au strans peste 40 de tone de deseuri. La prima actiune de colectare din Municipiul Craiova, mai mult de 14 tone de echipamente electrice vechi sau uzate au fost colectate. 

Asociatia RoRec– este o organizatie non-profit, formata din unsprezece dintre cei mai cunoscuti fabricanti europeni de aparatura electrocasnica prezenti pe piata din Romania. Practic, RoRec preia responsabilitatea producatorilor de aparatura electrocasnica si se ocupa de toate activitatile necesare colectarii, tratarii, refolosirii, reciclarii si recuperarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), asigurand, in acelasi timp, eliminarea in siguranta si protectia mediului, in conformitate cu legislatia europeana in domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.