Atelier de impletit stuf si papura la Romexpo

ateliermahmudia1.JPGAsociatia Salvati Dunarea si Delta va participa, in perioada 1-4 octombrie 2009, la Expo Aventuri cu produse traditionale din zona Deltei Dunarii si cu un stand ce reconstituie miniatural atelierul de impletit stuf si papura din comuna Mahmudia, judetul Tulcea.

Cu aceasta ocazie, vizitatorii targului desfasurat in Pavilionul 19 din Complexul Expozitional Romexpo vor avea posibilitatea sa admire si sa achizitioneze produsele realizate de cei 20 de mesteri si mestere ai atelierului din Mahmudia: rogojini, cosuri, vaze etc.

De asemenea, pe parcursul celor patru zile ale targului, una dintre persoanele care lucreaza in cadrul atelierului va fi prezenta la Expo Aventuri. Astfel, mestera atelierului din Mahmudia va confectiona si va decora la fata locului astfel de produse traditionale.

Totodata, la eveniment vor fi prezenti membri si voluntari ai Salvati Delta, care le vor oferi celor interesati informatii si materiale despre activitatea asociatiei. Vizitatorii vor putea urmari imagini despre proiectele derulate de organizatie si vor putea consulta rapoartele anuale.

Atelierul din Mahmudia, dezvoltat in cadrul proiectului “Conservarea biodiversitatii prin cultivarea ecoturismului si a traditiilor locale ca alternative pentru dezvoltarea durabila a comunitatilor de pescari din Delta Dunarii”, derulat de Asociatia Salvati Dunarea si Delta, a fost inaugurat la sfarsitul lunii august a acestui an si reprezinta o alternativa concreta si viabila de dezvoltare durabila pentru localnicii comunei.

Pentru mai multe detalii legate de activitatea atelierului: Ileana Ene, coordonator local al proiectului, e-mail: ileana.ene@salvatidelta.ro, telefon: 0721 725483.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,191FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente