Au inceput licitatiile: Zeci de milioane de euro pentru gestionarea deseurilor din judetul Tulcea

În doi ani, la Timi?oara se va produce energie prin arderea de?eurilor
Au inceput licitatiile: Zeci de milioane de euro pentru gestionarea deseurilor din judetul Tulcea
Au inceput licitatiile: Zeci de milioane de euro pentru gestionarea deseurilor din judetul Tulcea

„Celula de criza” pentru proiectul referitor de deseuri: presedintele Consiliului Judetean, Horia Teodorescu spune ca judetul nu si-ar putea permite sa nu realizeze acest obiectiv * In ultimele zile au inceput primele licitatii pentru amplul proiect derulat de Consiliul Judetean Tulcea pentru gestionarea deseurilor din judet · Nu este vorba despre lucrarile propriu-zise, ci despre serviciile de asistenta tehnica

In ultimele zile au inceput pri­mele licitatii pentru amplul proiect derulat de Consiliul Judetean Tulcea pentru gestionarea deseuri­lor din judet.

Nu este vorba despre lucrarile propriu-zise, dar despre serviciile de asistenta tehnica.

Mai exact, pe data de 26 iulie a fost publicat anuntul de licitatie pentru asistenta tehnica din partea proiectantului pe durata executiei proiectelor, a doua zi a fost publicat anuntul pentru asistenta tehnica privind supervizarea contractelor, acum doua zile a fost publicat anuntul pentru serviciile de audit financiar, iar ieri a fost publicat anuntul pentru consultanta.

Conform celor declarate de presedintele Consiliului Jude­­tean Tulcea, Horia Teodorescu, licita­tiile pentru lucra­rile din proiect ar urma sa inceapa in luna august a acestui an.

Administratia judetului a constituit o „celula de criza” pentru urgentarea pasilor facuti pentru acest pro­iect. Dupa cum a spus recent presedintele Teodorescu, aceste investitii trebuie neaparat realizate, iar daca s-ar pierde finantarea europeana, responsabi­litatea financiara s-ar muta in plan local. Pentru gestionarea corecta deseurilor din judetul Tulcea se vor cheltui 30 de milioane de euro (din care 24 de milioane de euro sunt bani europeni, prin Programul Operational de Mediu), suma prea mare pentru posibilitatile judetului. Spre comparatie, bugetul Consiliului Judetean pe anul in curs este mai mic decat valoarea totala a proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *