Autobuz verde, testat in Capitala. Vehiculul hibrid are mai multe locuri si consuma mai putin

0
314

Cel putin o masina care circula prin Bucuresti este mai putin poluanta. Este un autobuz de 155 de locuri testat acum pe traseele din Capitala. Daca isi va dovedi eficienta, pe strazi ar putea aparea mai multe astfel de masini ecologice.

Autobuzul e verde nu numai la exterior, ci si in interior. Consuma cu 25 la suta mai putin combustibil, adica 40 de litri de motorina la o suta de kilometri, ceea ce il face mai putin poluant. Intr-un Bucuresti intoxicat de gaze de esapament, noul autobuz circula un pic mai ecologic.

Rezerva de energie a autobuzului nu se termina niciodata. Practic, in timp ce se deplaseaza, isi incarca acumulatorii care pun in functiune motorul electric. Prima cursa cu autobuzul hibrid a fost pe linia lui 381. In urmatoarea luna va fi testat pe mai multe trasee.

Autobuzul e mai lung fata de unul obisnuit si are doua punti unite printr-un burduf, asa cum erau pe vremuri autobuzele din Bucuresti.

„Costurile operationale sunt reduse la nivelul unui autobuz de 100 de locuri, oferind in schimb 155 de locuri”, a declarat Gheorghe Aron, directorul RATB.

Un asemenea hibrid costa peste 300.000 de euro, mai scump cu 30 la suta decat unul clasic. Deocamdata, in Bucuresti circula doar un autobuz verde. Daca vor exista bani, iar investitia merita, Regia de Transport are de gand sa cumpere mai multe astfel de vehicule hibride.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.