Autorizatia de construire pentru Aqua Land-ul din Parcul Tineretului a fost suspendata

Autorizatia de construire pentru Aqua Land-ul din Parcul Tineretului a fost suspendata

Tribunalul Bucuresti a suspendat pe 15 iulie Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) si autorizatia de construire pentru Aqua Land-ul din Parcul Tineretului din Bucuresti. Procesul a fost initiat de Asociatia Salvati Bucurestiul. Decizia de suspendare este valabila pina la judecarea de catre Tribunal a cererii de anulare a PUD-ului si a autorizatiei de construire.

Asociatia Salvati Bucurestiului este obligata sa depuna cererea de anulare a celor doua acte administrative la Tribunalul Bucuresti pina la 15 septembrie 2011, informeaza un comunicat al asociatiei.

Terenul pe care se intentioneaza sa se construiasca aqualandul este situat in Parcul Tineretului, avand in mare parte functiunea V1-a parcuri si gradini publice cu acces nelimitat, si V3 – o portiune mica unde era prevazuta construirea unei parcari pentru Palatul Copiilor.

Proiectul Aqua Landului este grevat de o controversa privind contractul dintre autoritati si compania privata Bleu Ciel. In iunie, prefectul Capitalei, Cristian Atanasoaei, a declarat pentru HotNews.ro ca Administratia Lacuri Parcuri si Agrement de pe langa Primaria Capitalei nu a reziliat contractul de asociere cu Bleu Ciel, firma care urmeaza sa construiasca aqualand-ul din Parcul Tineretului, desi atat ALPAB-ul, cat si primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, au declarat in nenumarate randuri ca acest contract a fost reziliat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *