Autostrada care genereaza curent electric

0
376
http://www.promotor.ro/
http://www.promotor.ro/

Daca pana in acest moment autostrada avea doua un singur rol, din acest moment autostrada va devenii sursa de energie electrica. Nu, nu este un basm sau o poveste rupta din filmele SF, ci realitate.

In California s-a aprobat de catre Comitetul de Resurse Naturale din State, un proiect pilot care are ca obiect recuperarea energiei din vibrati. Mai precis, este vorba de vibratiile produse de masini in timpul rularii. Acest lucru se va realiza prin utilizarea unor materiale piezoelectrice sub stratul de asfalt de pe autostrada.

Astfel, la fiecare trece a unei masini pe aceasta suprafata, vibratiile produse vor fi captate si transformate in energie electrica gratie materialelor piezoelectrice. Mai departe, curentul produs este stocat in baterii, acesta putand fi folosit pentru alimentarea panourilor de semnalizare de pe autostrada si chiar la alimentarea locuintelor din imediata apropiere a autostrazii.

Sustinatorii acestui program au declarat ca, o distanta de 10 km prevazuta cu materiale piezoelectrice poate genera intr-un an 44 de megawatti, ceea ce ar fi suficient pentru alimentarea a 30.800 de case.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.