Babcock Ranch, orasul soarelui

0
474

Statul american Florida, caracterizat de temperaturi ridicate pe tot parcursul anului, este locul ales de Kitson&Partners pentru construirea primului oras din lume alimentat in totalitate cu energie solara.

Viitorul oras, numit Babcock Ranch, va avea o suprafata de aproape 7 hectare, 19.500 case si o centrala solara capabila sa produca 75 megawati, a carei valoare totala este de 300 milioane dolari.

Locuitorii orasului se vor deplasa doar cu autovehicule electrice, in acest sens fiind pusa la punct o retea electrica speciala pentru reincarcarea bateriilor.

Constructia orasului va incepe la sfarsitul anului. Pe langa spatiul pentru locuinte, asezarea va dispune de o suprafata considerabila pentru retail, industrie, parcuri si spatii de agrement. Alte cateva hectare vor fi alocate amplasarii panourilor solare necesare alimentarii orasului.

Cea mai mare provocare pe care o au in fata initiatorii proiectului nu se refera la partea tehnica, ci la aducerea oamenilor in oras, chiar daca dezvoltatorii promit 20.000 de locuri de munca permanente.

Sursa: Reuters

Sursa: Infomediu Europa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.