Baietii verzi au invins

Baietii verzi au invins
Baietii verzi au invins

Noua lege privind energia regenerabila, aprobata de Parlament si contestata la Curtea Constitutionala de Traian Basescu, urmeaza sa fie inmormantata.

Ultimul intrat in hora celor care-i protejeaza pe „baietii verzi“, refuzand sansa unei reduceri a facturilor la energie electrica pe care trebuie sa le plateasca toti consumatorii este faimosul si inamovibilul presedinte al Consiliului Concurentei, medicul (?) Bogdan Chiritoiu (foto). Acesta a declarat, recent, ca legea respectiva nu poate fi notificata la Bruxelles inainte de a fi finalizate calculele privind impactul acestui act normativ in facturile finale ale consumatorilor.

„Oficialii Comisiei trebuie sa dea un verdict daca este vorba de supracompensare sau nu, astfel ca trebuie sa le prezentam calcule privind impactul modificarii schemei de certificate verzi“, a precizat Chiritoiu.

Presedintele ANRE, Niculae Havrilet, a precizat ca realizarea acestor calcule revine Departamentului pentru Energie, care este si initiatorul actelor normative care au nevoie de avizul Comisiei Europene.

Contactati de Agerpres, reprezentantii Departamentului pentru Energie au precizat ca vor transmite un punct de vedere oficial pe aceasta tema. Legea in discutie prevedea amanarea pentru perioada 2017-2020 a acordarii unui numar de certificate verzi, ceea ce ar fi condus la o reducere a facturii de plata a energiei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente