Bambusul, prietenul ecologic al copiilor

0
623

bambusFenomenul ecologic a luat o amploare extraordinara in ultima vreme in Romania, ceea ce a dus la crearea unei nise de piata agresiv atacata de un numar din ce in ce mai mare de producatori de tot soiul. Un domeniu in care ecologia si-a pus amprenta destul de vizibil este moda, in special cea pentru copii.

Imbracamintea ecologica, organica, pentru copii nu mai reprezinta o noutate pe piata din Romania. Body-uri, costumase, caciulite, paturici si salopete confectionate din bumbac 100% natural au mare cautare in randul parintilor care isi pretuiesc copiii si-si doresc tot ce este mai bun pentru ei. Insa, acest material incepe sa piarda teren in fata bambusului.

Bambusul este de fapt un grup de plante exotice arborescente perene, iar, dintre toate plantele cunoscute pe pamant, bambusii sunt plantele arborescente care cresc cel mai repede (pana la 1,5 m pe zi).

Materialele confectionate din lemnul de bambus sunt moi si matasoase asemeni casmirului. Un avantaj concurential al bambusului este ca fibrele lui retin umezeala in proportie de 60% fata de bumbac, lasand pielea sa respire, datorita structurii sale poroase. In plus, sunt termo-reglabile, mentinand caldura corpului in sezonul rece si oferind o senzatie de racoare in cel cald. Produsele confectionate din bambus sunt perfect igienice si antibacteriene, intrucat aceste plante nu sunt tratate cu pesticide si fertilizatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.