Banii pentru impaduriri, la autoritatile locale

Terenurile agricole degradate din judetul Maramures vor fi impadurite in baza unui program national care prevede reameliorarea solului.maramureseni - impaduriri

Directorul adjunct al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Maramures, Ioan Banc, a declarat ieri, pentru Agerpres, ca programul prevede refacerea terenurilor agricole degradate din apropierea oraselor si a comunelor.

Acestea ar putea intra in circuitul agricol ori ar putea primi o alta destinatie. Judetului Maramures i-a fost alocata suma de 5 milioane de lei, repartitia fondurilor pentru solicitanti urmand sa fie aplicata prin Consiliul Judetean.

Terenuri redate circuitului agricol

Dosarele de finantare trebuie depuse pana la 21 septembrie de catre primariile rurale si cele urbane, ce detin astfel de terenuri ce necesita ameliorari la nivelul solului”, precizeaza Ioan Banc. Potrivit acestuia, sunt eligibile primariile rurale, urbane, resedintele de municipiu si asociatiile de proprietari de terenuri agricole.

“Cred ca in judetul Maramures avem asemenea terenuri ce trebuie neaparat recuperate. Atat primariile, cat si asociatiile de proprietari ce detin terenuri agricole degradate trebuie sa se grabeasca pentru a depune documentatia necesara accesarii banilor”, a mai spus Ioan Banc.

El a mentionat ca, odata cu reimpadurirea terenurilor degradate, se vor face si unele imbunatatiri funciare si silvotehnice, lucrari ce vor schimba radical calitatea solului, iar terenurile vor putea reintra in circuitul agricol.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,210FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente