Basescu: UE are unele obiective costisitoare, cum e energia regenerabila

Basescu: UE are unele obiective costisitoare, cum e energia regenerabila

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la plecarea spre Praga, ca UE are unele obiective ambitioase dar costisitoare, care o pun intr-un dezavantaj pe pietele internationale, el dand ca exemplu intentia ca pana in 2020, 20% din cantitatea de energie necesara sa fie din surse regenerabile.

El a facut declaratia inaintea participarii la reuniunea informala UE-SUA, de la Praga. Basescu a mentionat ca obiectivul reuniunii de la Praga este relansarea relatiei UE-SUA. “Ne-ar bucura daca in actiunile hotarate se va putea desprinde un parteneriat stratgic UE-SUA”, a spus Basescu.

Presedintele a declarat ca tema de varf a intalnirii este criza economica si financiara, el mentionand ca inca de la Summit-ul G20 au existat abordari diferite intre UE si SUA.

“Romania se incadreaza in linia UE, de a utiliza eficient resursele financiare si, in niciun caz, pomparea de resurse in banci fara ca acestea sa fie curatate de actiunile toxice nu ni se pare a fi o solutie”, a spus Basescu.

El a mentionat ca va fi abordata si problema schimbarilor climatice, subiect fatade care SUA si UE au abordari diferite. Presedintele a spus ca Statele Unite nu au ratificat protocolul de la Kyoto.

“Se pare insa ca exista intentia noii administratii dea da curs unui program ambitios de diminuare a emisiilor si aici unul din subiectele sensibile, extrem de sensibile, este leat de obiectivele ambitioase ale Uniunii Europene, obiective care sunt costisitoare, si v-as da doar un singur element: pana in 2020 UE isi propune sa realizeze 20% din cantitatea de energie necesara din surse regenerabile, proiect care este destul de costisitor si poate pune economia UE intr-un dezavantaj in competitia pe piete internationale”, a spus Basescu.

Situatia de securitate din Orientul Mijlociu va fi discutata, a mai spus presedintele, mentionand ca cele doua parti au pozitii relativ apropiate.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente