RENEXPO SOUTH-EAST EUROPE, lider in lupta pentru un viitor curat a energiilor regenerabile si eficientei energetice!
România nu a notificat CE cu privire la modificarea legislației privind energiile verzi
Basescu: UE are unele obiective costisitoare, cum e energia regenerabila

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la plecarea spre Praga, ca UE are unele obiective ambitioase dar costisitoare, care o pun intr-un dezavantaj pe pietele internationale, el dand ca exemplu intentia ca pana in 2020, 20% din cantitatea de energie necesara sa fie din surse regenerabile.

El a facut declaratia inaintea participarii la reuniunea informala UE-SUA, de la Praga. Basescu a mentionat ca obiectivul reuniunii de la Praga este relansarea relatiei UE-SUA. “Ne-ar bucura daca in actiunile hotarate se va putea desprinde un parteneriat stratgic UE-SUA”, a spus Basescu.

Presedintele a declarat ca tema de varf a intalnirii este criza economica si financiara, el mentionand ca inca de la Summit-ul G20 au existat abordari diferite intre UE si SUA.

“Romania se incadreaza in linia UE, de a utiliza eficient resursele financiare si, in niciun caz, pomparea de resurse in banci fara ca acestea sa fie curatate de actiunile toxice nu ni se pare a fi o solutie”, a spus Basescu.

El a mentionat ca va fi abordata si problema schimbarilor climatice, subiect fatade care SUA si UE au abordari diferite. Presedintele a spus ca Statele Unite nu au ratificat protocolul de la Kyoto.

“Se pare insa ca exista intentia noii administratii dea da curs unui program ambitios de diminuare a emisiilor si aici unul din subiectele sensibile, extrem de sensibile, este leat de obiectivele ambitioase ale Uniunii Europene, obiective care sunt costisitoare, si v-as da doar un singur element: pana in 2020 UE isi propune sa realizeze 20% din cantitatea de energie necesara din surse regenerabile, proiect care este destul de costisitor si poate pune economia UE intr-un dezavantaj in competitia pe piete internationale”, a spus Basescu.

Situatia de securitate din Orientul Mijlociu va fi discutata, a mai spus presedintele, mentionand ca cele doua parti au pozitii relativ apropiate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here