Baterii hibrid ce rezista dublu si se incarca in 90 de secunde

0
274
Preşcolarii bistriţenii au fost premiaţi pentru colectarea bateriilor uzate şi pentru proiectele „eco” din grădiniţă
Baterii hibrid ce rezista dublu si se incarca in 90 de secunde

Ioxus Inc., o firma nou intrata pe sectorul dispozitivelor de stocare a energiei, a anuntat ca pregateste un nou tip de baterie hibrid care ar reusi sa stocheze de doua ori mai multa energie decat o baterie traditionala (ultracapacitor) si care se poate incarca in cateva secunde.

In secolul vitezei, nu ne-ar strica o baterie care sa se incarce foarte repede si sa putem folosi laptopul, in timp ce ne aflam in miscare, mai mult decat o facem de obicei.

Cei de la Ioxus Inc. au anuntat ca pregatesc un nou tip de baterie hibrid care reuseste sa stocheze de doua ori mai multa energie decat o baterie (ultracapacitor) obisnuita si, mai mult decat atat, s-ar putea incarca in doar cateva secunde, potrivit laptopnews.ro.

De fapt, cei de la Ioxus vorbesc de 20 de secunde pentru o incarcare partiala si doar 90 de secunde pentru incarcarea completa a bateriei.

Momentan vorbim de baterii mici, care ar putea alimenta diverse dispozitive portabile, de la electronice si gadget-uri folosite acasa la echipamente specializate din domeniul medical sau militar. Problema este ca aceste baterii nu rezista foarte mult, avand o durata de viata de circa 20.000 de cicluri de reincarcare (prin compratie, un ultracapacitor standard ajunge la milioane).

Cei de la Ioxus spera sa aduca noile baterii atat in domenii specializate, precum auto, spatiul medical sau cel militar, cat si in zona electronicelor pentru consumatori. Conform declaratiilor lui Mark McGough, CEO Ioxus, de abia a doua generatie a acestor baterii hibird va putea fi folosita pentru automobile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.