Becurile clasice cad in dizgratie in 2012

Becurile clasice cu filament vor disparea incepand din septembrie 2012, dar eliminarea lor va fi facuta gradual, incepand cu 2009, au stabilit expertii statelor membre UE, care au sustinut astfel o propunere a Comisiei Europene.
bec
Dupa 2012, europenii vor avea de ales intre becurile fluorescente si lampile eficiente cu halogen, care consuma de cinci ori mai putin decat clasicii bulbi inventati de Thomas Edison.

Raportul, care va fi adoptat formal de statele membre anul viitor, subliniaza efectele benefice ale masurii: o economie de 25 pana la 50 de euro la factura de electricitate anuala a unei gospodarii si o reducere a emisiilor de CO2 cu 13,2 milioane de tone pe an in UE. Per total, economia de energie la nivel european este echivalenta cu consumul anual de electricitate al Romaniei, a precizat Comisia UE.

Renuntarea graduala la becurile economice vine sa ajute producatorii sa se adapteze. Aproximativ 3,6 miliarde de becuri clasice sunt in uz in prezent in UE si alte 2,1 miliarde sunt vandute in fiecare an.

Sursa: Evenimentul Zilei

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente