Becurile viitorului, expuse la Timisoara

“Soarele de strada”, un corp de iluminat nepoluant si total ecologic, le-a fost prezentat, ieri, timisorenilor, in premiera nationala, de o firma germana prezenta la a treia editie a expozitiei transfrontaliere “Energia Viitorului 2009”, deschisa pana sambata, la Centrul Regional de Afaceri Timisoara.
corpuri de iluminat nepoluante
“Streetsun” are nevoie de o zi luminoasa pentru a acumula energie pentru a lumina timp de 3 nopti, cu o putere de 70 de wati si o intensitate de 360 de lumeni. Hans Stumpf, reprezentantul european al companiei
producatoare, spune ca acesta este folosit pe scara larga in Germania, de aproape 10 ani, mai ales in locurile greu accesibile retelei electrice. Stefan Ziegler-Groza, reprezentantul roman al companiei, spera ca orasele din Romania sa treaca pe acest sistem ecologic, mai ales ca acum toate folosesc becuri care vor fi interzise in UE.

Pretul: 100 de euro pe an

Un bec “Streetsun” costa circa 2.700 de euro, pret in care intra piciorul din aluminiu, inalt de cel putin patru metri, “palaria” cu panou fotovoltaic si corpul de iluminat propriu-zis, format
din 12 leduri. Acestea au garantie pentru 50.000 de ore, respectiv aproximativ 10.000 de nopti (27 de ani). Comisia Europeana a adoptat, in martie, doua masuri ecologice care prevad eliminarea treptata de pe teritoriul UE, pana in 2012, a tuturor becurilor electrice incandescente si cu halogen.

Cele doua masuri vor reduce factura de energie a europenilor cu 11 miliarde de euro anual si cantitatea de dioxid de carbon cu 32 de milioane de tone.

Sursa: Evenimentul Zilei

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente