„Luam dioxidul de carbon din aer si hidrogenul din apa si transformam aceste elemente in benzina”

0
388
"Luăm dioxidul de carbon din aer și hidrogenul din apă și transformăm aceste elemente în benzină"
„Luam dioxidul de carbon din aer si hidrogenul din apa si transformam aceste elemente in benzina”

Descoperirea care va SCHIMBA omenirea. Vezi aici despre ce este vorba

Doua dintre cele mai mari probleme la nivel globai in momentul de fata sunt reprezentate de cantitatea tot mai mica de combustibil disponibil si incalzirea globala. O companie britanica pare sa aiba raspunsul pentru ambele probleme.

Micuta companie Air Fuel Synthesis, din Stockton-on-tees, a dezvoltat o tehnica revolutionara prin care au reusit sa produca benzina din aerul pe care il respiram.

Descoperirea promite sa rezolve atat criza energetica cu care omenirea se va confrunta, cat si problema efectului de sera, prin eliminarea dioxidului de carbon din atmosfera.

„Luam dioxidul de carbon din aer si hidrogenul din apa si transformam aceste elemente in benzina”, a declarat directorul companiei, Peter Harrison, conform independent.co.ok.

Desi, momentan, compania a reusit sa produca doar 5 litri de benzina, conducerea promite ca in anii viitori vor construi o rafinarie revolutionara cu o capacitate de productie de o tona de benzina pe zi.

Rafinaria este inca in faza de test, fiind nevoie de consumul de energie electrica din reteaua nationala britanica, dar pe viitor reprezentantii companiei spun ca vor folosi energia regenerabila, precum generatoarele eoliene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.