PER a rupt protocolul semnat in prezenta lui Ponta; PV si MVDA raman cu USL

0
356
PER a rupt protocolul semnat în prezenţa lui Ponta; PV şi MVDA rămân cu USL
PER a rupt protocolul semnat in prezenta lui Ponta; PV si MVDA raman cu USL

Presedintele Miscarii Verzilor Democrati Agrarieni (MVDA), Remus Cernea, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca liderul PER, Danut Pop, a rupt parteneriatul cu Partidul Verde si MVDA, prin care cele trei formatiuni urmau sa comaseze prin fuziune dupa alegerile din decembrie 2012.

„Noi am fost foarte deschisi, am participat la discutii, ideea de a unifica absolut tot spectrul politic al verzilor si ecologistilor este o idee generoasa. Noi am venit cu inima deschisa, am fost foarte flexibili si foarte doritori sa avem un parteneriat serios, ne-am trezit ca, dupa opt zile dupa ce semnasem acel parteriat, el a fost rupt de catre presedintele PER Danut Pop prin niste declaratii lipsite de sens”, a spus Cernea.

El a precizat ca cei trei parteneri – PER, PV, MVDA – discutasera sa faca o echipa atunci cand au semnat protocolul, pe 20 septembrie, respectiv in urma cu o luna.

„Discutaseram ca vom da orice, ca vom lucra in echipa. Dupa opt zile a venit un comunicat. Practic, esenta lui era ca protocolul a fost rupt fara nicio discutie prealabila. Ni s-ar fi putut spune ca avem o problema, haideti sa discutam. Iar noi, daca am vazut un astfel de comportament imatur, ne-am retras. Noi ne-am fi dorit – cele doua partide – (PV si MVDA, n.r.) sa facem parte dintr- onsstructie matura bazata pe dialog, pe colaborare si urmarind niste valori comune. Din nefericire, cu astfel de atitudini nu poti construi. Le uram sanatate si fericire, noi insa ne vedem de proiectul nostru care este unul serios si practic”, a adaugat Cernea.

Cernea si presedintele Partidului Verde, Ovidiu Iane, au precizat, in cadrul conferintei de presa, ca MVDA si PV vor fuziona imediat dupa alegerile din 9 decembrie, pentru a constui un partid verde puternic care sa aiba si reprezentare parlamentara.

Cernea a spus ca verzii vor decide luni care va fi al treilea candidat din partea lor la alegerile parlamentare, propus pe locuirle USL, in afara de el si de Iane.

Cernea a spus ca el va candida in colegiul 9 Constanta, in timp ce Ovidiu Iane va candida in colegiul 7 Suceava (Putna-Vicov), ambii pentru un post de deputat.

Partidul Ecologist din Romania (PER), Partidul Verde (PV) si Miscarea Verzilor-Democrati Agrarieni (MVDA) au anuntat, pe 20 semtembrie, la Palatul Parlametului, intr-o conferinta de presa la care a participat si presedintele PSD Victor Ponta, faptul ca vor forma un nou partid ecologist.

Cele trei formatiuni urmau sa comaseze prin fuziune in luna decembrie 2012.

Totodata, cele trei formatiuni anuntasera, pe 20 septembrie, ca vor lua parte la alegerile parlamentare din 9 decembrie pe liste comune, in cadrul unui singur partid.

Presedintele PER Danut Onut Pop, presedintele PV Ovidiu Iane si presedintele MVDA, Remus Cernea, au precizat, pe 20 septembrie, ca in perioada urmatoare se vor purta negocieri cu USL privind ajutorul pe care Uniunea il poate oferi astfel incat reprezentanti ai noului partid sa se regaseasca in viitorul Legislativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.