Berlin – 13 firme romanesti la „Saptamana Verde”

2
433

Romania va participa cu 13 firme la Expozitia Internationala pentru Industrie Alimentara, Agricultura si Horticultura „Saptamana Verde”, care se desfasoara, intre 18 si 27 ianuarie 2008, la Berlin.

Firmele romanesti vor expune in cadrul expozitiei miere si produsele apicole, preparate din carne de vita si oaie, preparate din carne de pasare, vinuri, conserve de fructe si legume, produse de panificatie, branzeturi, preparate din melc, precum si produse specifice satului romanesc. Ministerul Agriculturii a rezervat un stand de 165 de mp pentru firmelor de profil in vederea promovarii produselor agroalimentare romanesti pe piata intra si extra-comunitara.

Potrivit MADR, participarea Romaniei la aceasta manifestare constituie o buna oportunitate pentru firmele romanesti de a prezenta cele mai reprezentative produse agro-alimentare si de a dezvolta noi relatii comerciale, cu impact pozitiv asupra cresterii exporturilor pe pietele internationale. „Saptamana Verde” este organizata anual in luna ianuarie de societatea de targuri si expozitii Messe Berlin si este considerat cel mai mare eveniment de specialitate in domeniul alimentar si agricol din Europa. La editia din 2007 au fost prezenti 1.601 expozanti din 55 tari, care au expus pe o suprafata de 115.000 m.p. Pe toata durata targului vor fi prezentate spre testare si comercializare o gama diversificata de produse alimentare, de la fructe si legume proaspete si in stare conservata, peste si produse din peste, carne si preparate din carne, lapte si produse lactate, vinuri, bere, sucuri, uleiuri vegetale, produse zaharoase si de panificatie, produse ecologice (BIO), produse traditionale, flori si elemente de gradinarit, echipamente si masini agricole, precum si animale.

Sursa: Jurnalul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.