Bill Gates vrea sa promoveze toalete care functioneaza cu energie solara

0
440
Bill Gates vrea să promoveze toalete care funcţionează cu energie solară
Bill Gates vrea sa promoveze toalete care functioneaza cu energie solara

Bill Gates, cofondatorul companiei Microsoft, devenit miliardar si filantrop, vrea sa promoveze „toaletele viitorului” – ce functioneaza cu energie solara – pe care le considera „o necesitate pentru sanatatea publica si pentru demnitatea umana”.

Fundatia infiintata de Bill Gates si sotia lui, Melinda, a premiat, marti, mai multe inovatii, prezentate cu ocazia unui targ international ce a avut loc la Seattle.

„Toaletele sunt foarte importante pentru sanatatea publica, si, daca va ganditi putin, pentru demnitatea umana”, a scris miliardarul american pe site-ul sau thegatesnotes.com.

„Toaletele cu mecanism de actionare a fluxului de apa pe care le avem in tarile noastre bogate sunt (…) imposibil de folosit pentru 40% din populatia mondiala, pentru ca oamenii nu au adeseori acces la apa, la canalizare, la electricitate si la sisteme de reciclare a deseurilor. Dincolo de chestiunea care tine de demnitatea umana, lipsa de acces la toalete (igienice) pune in pericol viata multor persoane, creeaza o povara economica si de sanatate publica pentru comunitatile sarace si polueaza mediul”, a adaugat Bill Gates.

Fundatia Gates a acordat premiul I, la targul de la Seattle, cercetatorilor de la California Institute of Technology, care au realizat designul unor toalete ce functioneaza cu energie solara si produc hidrogen si electricitate. Premiul al II-lea a revenit cercetatorilor de la Universitatea Loughborough din Marea Britanie pentru toalete care recicleaza excrementele, transformandu-le in carbon, minerale si apa. Premiul al III-lea, decernat Universitatii Toronto din Canada, a recompensat o inventie similara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.