Sesizare penala pentru incendii de vegetatie uscata, cu autor necunoscut

0
396

Comisariatul Judetean Hunedoara al Garzii Nationale de Mediu (GNM) a inaintat procurorilor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Deva o sesizare penala, dupa ce, in ultimele doua saptamani, in zona municipiului Deva au fost semnalate trei incendii de vegetatie uscata, cu autor necunoscut, dar cu foc pus intentionat, transmite Agerpres (15 august).

‘In urma acestor incendii au ars peste 3 hectare de vegetatie uscata si o plantatie tanara de salcam. La dosarul inaintat Parchetului am anexat procesele verbale incheiate de pompierii militari de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, dar si o nota de constatare in care se arata ca focul a fost pus intentionat in toate cazurile’, a declarat miercuri prim-comisarul GNM Hunedoara, Cristian Moldovan.

Potrivit reprezentantului Garzii de Mediu, cel mai grav incendiu a fost semnalat la plantatia de salcam, unde flacarile au fost observate mai tarziu, iar focul a reusit sa cuprinda o suprafata de aproape 3 hectare. In celelalte doua cazuri, incendiile au fost de mai mica amploare, fiind sesizate imediat pompierilor.

‘Numarul incendiilor semnalate de la inceputul acestui an este egal cu cel din intreg anul 2011. De aceea, trebuie facut ceva pentru limitarea acestora, mai ales ca au un impact negativ asupra mediului prin degajarea de CO2 si arderea vegetatiei’, a adaugat prim-comisarul Garzii de Mediu Hunedoara.

Garda de Mediu va monitoriza toate zonele din judetul Hunedoara si va solicita detinatorilor de terenuri sa efectueze patrulari in vederea prevenirii izbucnirii altor incendii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.