Biomasa si Biogaz: Solutii pentru fabrici, ferme si administratii locale

0
632
Slovacia: Investi?ie de 5 milioane de euro din fonduri europene într-o instala?ie pentru producerea de biogaz
Slovacia: Investiție de 5 milioane de euro din fonduri europene într-o instalație pentru producerea de biogaz
Biomasa si Biogaz: Solutii pentru fabrici, ferme si administratii locale
Biomasa si Biogaz: Solutii pentru fabrici, ferme si administratii localeusine

Romania ar trebui sa incurajeze, in perioada 2014 – 2024, dezvoltarea prudenta a energiilor regenerabile, cu un accent pe biomasa”. Pe 7 mai, Departamentul pentru Energie al Romaniei a publicat un set de principii care vor forma baza noii strategii nationale pentru energie pentru perioada 2014 – 2015.

Acesta este un semn tangibil aratand faptul ca Guvernul intelege importanta Biomasei si Biogazului si avantajele pe care acestea le ofera industriei, fermelor si municipiilor.

Toate aceste avantaje si mai multe detalii despre Fondurile Europene in Romania, vor fi prezentate de catre ARBIO, in parteneriat cu Federatia Nationala PRO AGRO si Asociatia Romana a Carnii, in cadrul Inaugurarii Asociatiei Romane de Biomasa si Biogaz (ARBIO), din 18 Iunie, eveniment major ce va avea loc la Hotel Hilton, Bucuresti. Speakerii deja confirmati sunt urmatorii:

  • Dl. Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale
  • Dl. Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene
  • Dl. Mircea Geoana, Inalt Reprezentant al Primului Ministru pentru Probleme Economice si Diplomatice
  • Dl. Dan Ioan Gheorghiu, Consilier al Primului Ministru, Chairman & CEO ISPE
  • Dl. Emil Calota, Vice Presedinte ANRE
  • Dl. Mihai Herciu, Director General al Autoritatii de Management pentru PNDR
  • Dr Jan Stambasky, Presedinte al EBA (European Association of Biogas)
  • Dl. Ludger Spohr, Presedinte EIPS (European Industry of Pellet Suppliers)

Solutia pentru municipii si problemele lor legate de Cogenerare si Gestionarea Deseurilor

Mai mult de 50% dintre orasele Romaniei necesita investitii in unitatile ineficiente de caldura combinata cu energie (CHP).

In acelasi timp, exista 101 probleme legate de gestionarea deseurilor la nivelul municipiilor care trebuie rezolvate inainte ca termenul dat de Comisia Europeana sa expire

Proiectele de Biomasa pot oferi solutia Cogenerarii la nivel local, cu multe avantaje pentru consumator. De asemenea, tehnologia „Waste to Energy” transforma deseurile municipale in energie si caldura. Ambele solutii nu necesita infrastructura de mare anvergura sau investitii majore din partea Statului.

Solutia pentru fabrici, ferme si alti producatori privati cu probleme de tratare a deseurilor

Zeci de fabrici romanesti (in special exportatori) trebuie sa se conformeze standardelor Europene referitoare la gestionarea deseurilor.

Acelasi lucru este valabil si pentru fermele animale sau vegetale, plus alti producatori privati cu deseuri.

Proiectele de Biogaz si Digestie Anaeroba transforma dejectiile / deseurile intr-o sursa de energie si caldura. Astfel, companiile evita penalitatile (conform standardelor Europene) si isi transforma deseurile in venituri, independenta energetica si un viitor fara riscuri de mediu.

Ce inseamna decizia Guvernului pentru sectorul Biomasei

Prioritizand sectorul Biomasei, Guvernul Romaniei pregateste terenul pentru dezvoltarea sustenabila si solida a Biomasei si Biogazului, evitand problemele din trecut. Aceasta abordare este similara cu cea a ARBIO. Consideram ca Biomasa si Peletii, Biogazul, Energia din Deseuri, Digestia Anaeroba, Energia Geotermala etc., sunt solutia pentru problemele serioase de Cogenerare si Mediu cu care ne confruntam, in mod special atunci cand includ caldura combinata cu energie (CHP).

Materia prima disponibila si probleme care necesita solutii

Anumite fapte pot explica multe. Tara are sursele de materie prima necesara. Romania beneficiaza de 14 mil. ha de teren agricol, exista, de asemenea, 7 milioane de hectare de paduri, in plus, 0,5 milioane de hectare de teren neproductiv sunt potrivite pentru cultivarea plantelor energetice. In acelasi timp, aproximativ 4 milioane de tone de deseuri urbane sunt produse anual, 189 kg / cap de locuitor, plus deseurile de la fabrici, ferme, etc.

Pentru a securiza sustenabilitatea venitului, ARBIO a elaborat un set de propuneri foarte bine argumentate care iau in considerare sugestia Departamentului Energiei pentru contractele cu diferenta de pret („price difference contracts”), sustin schema de Feed in Tariff trimisa Comisiei Europene de catre ANRE si propun o solutie „determinata de piata” revolutionara fara Certificate Verzi.

Sectorul Biomasei si Biogazului din Romania va oferi noi oportunitati municipiilor, fabricilor, fermelor si investitorilor, rezolvand zeci de probleme care exista astazi.

Acesta este un eveniment „orientat catre investitori”, raspunzand intrebarilor acestora. Deja 40+ investitori si 10+ municipii au confirmat prezenta lor.
Participantii vor primi raspunsurile la intrebarile lor si Studiul de Impact pregatit de ARBIO referitor la rezultatele implementarii Biomasei in Romania, plus multe alte materiale informative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.