Bogdan Enoiu: Investitorul roman e inexistent in proiectele din energie

Bogdan Enoiu: Investitorul roman e inexistent in proiectele din energie
Bogdan Enoiu: Investitorul roman e inexistent in proiectele din energie

Bogdan Enoiu, cel care conduce de doua decenii grupul de comunicare BV McCann Erickson Romania si care a finalizat saptamana trecuta prima investitie in domeniul energiei verzi, spune ca antreprenorii romani ar trebui sa fie mult mai activi in sectorul energiei regenerabile in contextul in care cel putin pana acum cea mai mare parte a proiectelor eoliene sau solare au fost realizate de grupuri straine.

Enoiu crede ca din moment ce tot acest boom al energiei verzi este sustinut prin scheme de sprijin platite la final de consumatorii romani prin facturi, castigurile din aceste proiecte ar trebui sa se duca si spre companii si antreprenori locali, nu numai spre mari grupuri internationale.

„Energia este un domeniu si pentru antreprenorii romani. Nu putem sa nu punem si noi piciorul aici. Nu putem sa-i lasam pe toti europenii sa vina aici. China lua in urma cu 20 de ani de la noi tehnologia, iar acum, dupa 20 de ani, vin aici si cumpara. Este inadmisibil. Investitorul roman este inexistent. Industria romaneasca trebuie sa tina banii in tara. Ca guvern as sustine foarte tare antreprenorii romani pentru ca la final el sa aiba uzufructul investitiei”, a spus Enoiu in cadrul editiei de ieri a ZF Live.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente