Borbely Laszlo preocupat de utilizarea durabila a resurselor

0
409
Ministerul Mediului: Beneficiarii lene?i ai fondurilor europene vor returna prefinan?area
Ministerul Mediului: Beneficiarii leneși ai fondurilor europene vor returna prefinanţarea
Borbely Laszlo preocupat de utilizarea durabila a resurselor
Borbely Laszlo preocupat de utilizarea durabila a resurselor

Ministrul Mediului si Padurilor din Romania, Borbely Laszlo, totodata si presedinte al Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabila CSD 19, a participat, ieri, la New York, la cea de-a doua reuniune a Biroului Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabila.

La aceasta reuniune a Biroului CSD19, secretariatul a prezentat membrilor Biroului stadiul evolutiei agendei privind consumul si productia durabila din Panama. De asemenea, membrii Biroului au analizat intrunirile la care au participat in legatura cu CSD19 si au facut pregatirile necesare in vederea organizarii urmatoarelor reuniuni. In acest context, Borbely Laszlo considera ca stabilirea unor decizii pentru cele cinci teme ale actualului ciclu CSD sunt esentiale in implementarea dezvoltarii durabile. „Trebuie sa ne concentram pe implementarea deciziilor ce se vor lua la CSD19, pe tinte/obiective si actiuni nationale. In elaborarea Programelor cadru pe zece ani privind consumul si productia durabile trebuie implicati toti stakeholderii, trebuie pus accentul pe cooperare si parteneriate. CSD19 reprezinta o oportunitate de a face progrese in domeniul consumului si productiei durabile”, a spus Borbely Laszlo.

In cadrul reuniunii, presedintele CSD19 a atras atentia asupra modului de selectare a expertilor din panel, considerand ca acesta trebuie sa fie echilibrat si a vorbit despre importanta care trebuie acordata in sesiunea din mai 2011 luarii unei decizii politice in domeniul consumului si productiei durabile. „Trebuie sa adoptam o pozitie echilibrata, realista care sa conduca la o decizie politica in legatura cu Programele Cadru pe zece ani privind consumul si productia durabile, bazate pe utilizarea durabila a resurselor si decuplarea cresterii economice de efectele negative asupra sanatatii omului si a planetei”, a subliniat Borbely Laszlo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.