Energia regenerabila ar putea fi exceptata de la plata accizei

0
463
Centralele de energie regenerabil? au ajuns la o capacitate de 3.670 de MW
Centralele de energie regenerabilă au ajuns la o capacitate de 3.670 de MW
Energia regenerabila ar putea fi exceptata de la plata accizei
Energia regenerabila ar putea fi exceptata de la plata accizei

Consumatorii de energie vor fi informati cu privire la sursele din care este produsa electricitatea pe care o primesc de la furnizori, masura fiind inclusa intr-un proiect hotarare de guvern elaborat de Ministerul Economiei.

Hotararea de guvern, aflata in dezbatere publica, vizeaza aprobarea unui regulament de emitere si urmarire a garantiilor de origine pentru energia produsa din surse regenerabile.

„Proiectul de act normativ are un impact social pozitiv, deoarece consumatorii sunt informati cu privire la mixul de combustibil din care a fost produsa energia electrica achizitionata de furnizorul cu care a incheiat contract de furnizare. Este posibil ca un consumator sa aleaga un furnizor si pe criteriul mixului de combustibil utilizat la producerea energiei, avand in vedere posibilitatea exceptarii de la plata accizei pentru energia produsa din surse regenerabile”, se arata in nota de fundamentare a hotararii de guvern.

Garantiile de origine, care vor fi acordate de ANRE, au rolul de a informa consumatorul final de energie in privinta surselor din care este produsa electricitatea pe care o consuma, precum si pentru a fi exceptat de la plata accizei pentru energia produsa din surse regenerabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.