Bucurestiul, printre cele mai afectate orase din Europa de schimbarile climatice

Bucurestiul, printre cele mai afectate orase din Europa de schimbarile climatice

Potrivit raportului despre vulnerabilitatea oraselor din tarile membre UE fata de incalzirea globala, publicat de Agentia Europeana de Mediu, sudul Romaniei si mai ales Bucurestiul, sunt printre cele mai afectate zone din intreaga Europa.

Potrivit raportului Agentiei Europene de Mediu, temperatura in Europa a crescut cu 0.3 grade Celsius pe decada, din 1970 incoace, iar numarul de valuri de caldura a crescut in ultimii 20 de ani. Cel putin doua veri din ultima decada, 2003 si 2010, au fost, cel mai probabil, cele mai calde din ultimii 500 de ani in Europa.

Scenariile schimbarilor climatice arata ca vor fi mai multe mega-valuri de caldura – perioade lungi de canicula pe arii extinse, precum in anii 2003 si 2010, in zone dens populate din Europa. Este foarte probabil ca lungimea, frecventa si intensitatea valurilor de caldura sa creasca, potrivit IPCC, citat de Agentia de Mediu.

Conform raportului, Europa de sud este cea mai afectata de zilele fierbinti de vara si de noptile tropicale. Specialistii spun ca numarul noptilor tropicale combinate cu zile fierbinti, din viitor, va creste. Temperaturile extreme, precum si durata valurilor de canicula vor creste si ele.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente