A debutat campania
A debutat campania "Impadurim Iasul!"
Buzaul, judetul cu zero euro din fondurile europene pentru impaduriri

Opt proprietari de paduri din judetele Bistrita Nasaud, Botosani, Calarasi, Constanta, Mehedinti, Tulcea si reprezentantii unei parohii din judetul Vrancea, vor primi peste 563.000 de euro pentru proiectele ce vizeaza prima impadurire a terenurilor agricole.
Suma alocata in a patra sesiune de solicitari pentru Masura 221 din Programul National de Dezvoltare Rurala era de 50 milioane de euro, insa agricultorii nu s-au inghesuit sa incerce accesarea acestor fonduri. Potrivit noului raport de evaluare postat pe site-ul Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, nicio societate comerciala, persoana fizica sau institutie publica din judetul nostru nu se numara printre solicitantii de fonduri pentru impaduriri. In aceste conditii, Buzaul ramane unul dintre judetele cu zero euro din fondurile europene pentru impaduriri. Daca insa in alte judete au existat ceva aplicatii prin care sa se incerce accesarea de fonduri, dupa patru sesiuni de solicitari, pentru prima impadurire a terenurilor agricole nu a existat niciun solicitant, functionarii Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP) Buzau nestiind ce sa spuna despre lipsa de interes a oamenilor pentru stimulentele financiare prin care se incurajeaza impadurirea terenurilor agricole.
In schimb, dupa iarna trecuta, cand zapada a acoperit sate intregi din judetul Buzau, existau semnale ca sunt administratii care isi doresc infiintarea de perdele forestiere de protectie, insa pana in prezent niciun astfel de proiect nu s-a concretizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here