Carente de vitamine si minerale – cum iti dai seama daca suferi de asa ceva?

Carente de vitamine si minerale – cum iti dai seama daca suferi de asa ceva?

Ce semnale incearca sa ne tranmita corpul atunci cand avem mereu senzatia de ochi uscati? Sau cand ni se exfoliaza unghiile in mod frecvent? Dar atunci cand avem mereu buzele crapate? Corpul ne da se stire cand ceva nu este in regula, iar noi, mai departe, ar trebui sa stim sa ii descifram limbajul.

Pentru a lua masuri din timp si a preveni probleme mai seriase, e necesar sa intelegeti ce vrea corpul vostru sa va transmita cand va confruntati frecvent cu:

1. Unghiile casante, care se exfoliaza anunta carente de fier, zinc, acizi grasi esentiali. Trebuie sa consumati mai multa carne, peste, legume.

2. Senzatie de ochi uscati – anunta posibile carente de vitamina A si acizi grasi esentiali. Trebuie sa consumati mai multe produse lactate, fructe de culoare verde, galbena, portocalie, legume.

3. Buze uscate, colturile crapate, ulceratii la nivelul cavitatii bucale – anunta lipsa de fier, vitaminele B12, B2, B6 si acid folic. Se impune un consum mai mare de carne, legume, lactate, legume de culoare verde inchis.

4. Ten gras si rosu – lipsa de vitaminele B2, B6, zinc, acizi grasi esentiali. E nevoie de imbogatirea alimentatiei cu lactate, peste, fructe de mare, carne.

5. Podoaba capilara saraca – lipsa de fier sau zinc. Consumati mai multe legume, carne, lactate, fructe de mare.

6. Matreata – lipsa de vitamina C, B6, zinc. Consumati citrice, lactate, carne, peste.

7. Ochi cu „vinisoare” rosii – lipsa de vitaminele A, B2. Consumati lactate, fructe de toate culorile, legume, carne.

8. Rani care se vindeca greu – lipsa de zinc. Il gasiti in lactate si in fructe de mare.

9. Depresie – lipsa de vitamina B6. Cresteti consumul de carne, peste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *