Casa Alba sustine ca incalzirea globala are si efecte benefice

Casa Alba a afirmat ca incalzirea climatica ar putea avea unele „avantaje pentru sanatatea” umana, stirnind o controversa care nu a determinat-o totusi sa isi schimbe pozitia, transmite AFP, citata de NewsIn.

Miercuri, purtatorul de cuvint al Casei Albe, Dana Perino, declarase ca expertii americani incearca sa stabileasca „avantajele si inconvenientele incalzirii climatice pentru sanatate, care sint numeroase”. Documentul citat in sprijinul afirmatiei ca incalzirea climatica are si unele avantaje subliniaza ca acestea sint mult mai putine decit „efectele negative pentru sanatate cauzate de cresterea temeperaturilor in lume si in special in tarile in curs de dezvoltare”.

Invitata sa expuna aspectele benefice ale schimbarii climatice, Perino a raspuns: „Multi oameni mor iarna din cauza unor boli provocate de frig” si „exista studii care afirma ca schimbarea climatica in anumite regiuni ale lumii va ajuta aceste persoane”. Joi, Consiliul pentru calitatea mediului al presedintelui George W. Bush i-a venit in ajutor lui Perino, citind un raport al GIEC, grup ONU laureat cu Premiul Nobel pentru Pace anul acesta pentru activitatea de combatere a incalzirii climatice.

„Este important sa avem in vedere in acelasi timp riscurile si beneficiile schimbarii climatice pentru sanatate. Ne bazam pe cele mai bune studii disponibile pentru a ghida deciziile politice”, a declarat purtatorul de cuvint al Consiliului american pentru calitatea mediului, Kristen Hellmer. Acesta a prezentat pasaje din raport citind posibile avantaje ale schimbarii climatice, in special scaderea numarului deceselor provocate de frig si o posibila diminuare, in anumite regiuni, a epidemiilor de boli infectioase.

Sursa: Cotidianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *