Noul primar promite ca nu se va opri pana nu va demola toate constructiile ilegale din Herastrau, printre care s-ar numara si restaurantul de lux.
Caracatita si somonul afumat ar putea sa nu mai aiba acelasi gust pentru unii. Mai precis, pentru clientii restaurantului Casa di David, local invecinat cu Lacul Herastrau si – mai nou – cu vreo doua mormane de moloz. Asa le-au lasat angajatii primariei, reprezentantii „clasei muncitoare” care au smuls saptamana aceasta, fara pic de mila, podele lustruite de pantofi de lux. Noul primar Sorin Oprescu a precizat zilele trecute ca nu se va opri pana ce nu va pune la pamant toate constructiile neautorizate din zona. Printre ele se numara si Casa di David.
Deocamdata, lingurile si furculitele, tavanele de aici sunt la locurile lor, doar chelnerii sunt ceva mai nelinistiti: salta de pe-un picior pe altul si-si soptesc in pauze si zambesc ceva mai neregulamentar oamenilor de afaceri si mondenitatilor aciuate pe la mese. Din cand in cand, cate un angajat iese cu mainile la spate si se uita prosteste la ce a mai ramas din „Fitze”: cateva scanduri si-un bar, pazite de un buldozer.
Daca-l prinzi pe unul dintre ei intre asezarea unui servet si-un amabil „Ce-ati mai dori?”, si-l intrebi ce se mai aude cu locul asta, iti zambeste amar si-o sa-ti spuna ca nu se stie. „Nu inca”. In jur, clientii de zi cu zi: afaceristi straini cu pofta de-un vin bun, afaceristi romani cu engleza in varianta personala, copii de bani gata ajunsi adulti de bani gata, doamne cu decolteuri mult prea indraznete pentru varsta trecuta in buletin. Se vorbeste despre accentele preferate ale limbii germane, despre ritualuri evreiesti si reprize de pescuit de pe iaht.
Casa di David le inchide pe toate, ca o cutie de conserve. E lumea perfecta pentru un local cu multa sticla si lemn scump, intr-o seara cu cer variabil, mai mult innorat.
MENIU
Fite de import, pentru clienti VIP
Casa di David a fost infiintata acum cinci ani si ii are ca proprietari pe Antoine Maurice Meita, Calin Mailat si Stefan Dinu Lefter. Localul, unul dintre cele mai luxoase din Capitala, este preferat de personaje din lumea afacerilor, din cea politica sau mondena. Printre clienti se numara primul-ministu Calin Popescu-Tariceanu, liderul PSD Mircea Geoana sau fostul consilier prezidential Elena Udrea. Meniul este burdusit cu fite de import: restaurantul se lauda ca aduce pestele din Londra, iar carnea – direct din Argentina, iar bucatarul-sef are scoala franceza si britanica. Cea mai scumpa mancare trecuta in meniu sunt crevetii tiger la gratar, care costa 85 de lei, iar cele mai ieftine sunt pastele: o portie de spaghete cu usturoi, ulei de masline si ardei iute costa 21 de lei.
LINISTE. Terasa localului era ieri plina ochi, in ciuda zvonurilor „sumbre”
CONTRAST. Luxul de la Casa di David se invecineaza cu mormanele de moloz ramase de la localurile vecine
Sursa: Evenimentul Zilei