“Casa Verde” ramane fara oxigen

Programul a fost abrogat din ratiuni bugetare, si va fi inlocuit de un program-pilot redimensionat. “Casa Verde” era un program prin care statul suporta o parte din costurile investitiilor in sisteme energetice alternative pentru locuinte si institutii.
casa verde
“Programul de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana ori alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului”, cunoscut drept “Casa Verde”, a fost anulat printr-o decizie a ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi.

Actul normativ de abrogare are doua articole, primul precizand ca acesta abroga ordinul de ministru 1.339, publicat in Monitorul Oficial din 3 noiembrie 2008 si semnat de ministrul Mediului de la acel moment, Korodi Attila. Prin actul normativ abrogat se aproba Ghidul de finantare pentru programul “Casa Verde”. Cel de-al doilea articol prevede ca actul normativ de abrogare se publica in Monitorul Oficial, informeaza Mediafax.

Un program cu un buget mai mic

Purtatorul de cuvant al Ministerului Mediului, Dragos Nacuta, sustine ca programul va fi totusi realizat, insa la alte dimensiuni, dictate de ratiunile de buget.

“Ordinul a fost abrogat si programul “Casa Verde” va fi inlocuit de un program-pilot care va fi gata in cel mult patru saptamani, in sensul elaborarii ghidului si a normelor metodologice”, a declarat Dragos Nacuta, citat de Mediafax.

El a precizat ca programul-pilot va avea “o componenta sociala puternica”, in sensul ca beneficiarii vor fi, cu prioritate, scolile, spitalele, caminele de batrani si asociatiile de locatari. In acest context, potrivit lui Nacuta, Ministerul Mediului incearca “sa cupleze” programul-pilot “Casa Verde” cu proiectul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei legat de izolarea termica a blocurilor.

Sursa: Evenimentul Zilei

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,205FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente