Cazane moderne pe baza de biomasa acum si pentru consumatorii casnici

Cazane moderne pe baz? de biomas? acum ?i pentru consumatorii casnici
Cazane moderne pe baza de biomasa acum si pentru consumatorii casnici
Cazane moderne pe baza de biomasa acum si pentru consumatorii casnici

Peste 600 de familii au posibilitate incepind de astazi sa procure cazane moderne pe biomasa, produse si asamblate in Moldova. Costul cazanului variaza intre 3 si 10 mii de euro. Cei care vor dori sa procure unul din cele 640 de cazane care sunt puse acum in vinzare, vor putea beneficia si de o subventie in marime de 30 la suta din costul cazanului, dar nu mai mult de o mie de euro. Eligibili sunt doar gospodarii din localitatile rurale si oraselele mici.

„Este un start semnificativ ce va ajuta sute de familii sa economiseasca bani la incalzirea propriilor case. Totodata, noul program va impulsiona dezvoltarea unei noi piete create deja in Republica Moldova: cea de producere a combustibilului din biomasa, dar si a tehnologiilor pe baza de biomasa”, a declarat Ambasadorul UE in Moldova, Dirk Shuebel.

„Prin lansarea acestui program, cream, de fapt, un lant intreg de oportunitati, deopotriva pentru barbati si femei: se dezvolta sectorul national de producere si asamblare a cazanelor moderne pe baza de biomasa, dar si cel de producere a combustibilului din biomasa, se lanseaza noi afaceri si se creeaza noi locuri de munca. Intr-un final, banii investiti raman in Republica Moldova si contribuie la dezvoltarea ei. Si ce este la fel de important: protejam mediul ambiant prin reducerea consumului de energie din surse fosile”, sustine reprezentantul permanent adjunct PNUD Moldova, Narine Sahakyan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *