Fiind vara, cu totii si mai ales cu toatele ne dorim sa avem un bronz frumos, fapt care ne imbie sa ne petrecem destul de mult timp pe plaja, la soare. Dar ce ne facem daca am stat prea mult la soare sau fara a folosi suficient de multa crema pentru protectie solara?
Cunoscutul nutritionist Paula Simpson ne impartaseste cateva dintre metodele pe care le putem utiliza pentru a preveni „prajirea” pielii, precum si tratarea ei, in cazul in care deja este rosie precum a racului si se cojeste.
1. „Mancarurile bogate in antioxidanti chiar sunt capabile sa previna efectele daunatoare ale soarelui asupra pielii. Dintre aceste mancaruri fac parte fructele de padure: afinele, zmeura, rachitelele, capsunele, murele, insa si pepenele si legume precum rosia si morcovul. O metoda foarte buna de a evita „prajirea” in urma expunerii la soare este de a manca un minim de fructe si legume bogate in antioxidanti necesar zilnic. Asadar adaugati o cescuta de afine micului dumneavoastra dejun si veti fi feriti de soare.”
2. „Hidrateaza! Hidrateaza! Hidrateaza! Corpul uman este alcatuit din aproximativ 70% apa, de aceea este important sa stam departe de bauturile si mancarurile deshidratante, precum alcoolul, cafeaua si zaharul. In locul lor, puteti alege ceaiuri din plante, fructe proaspete, legume si bineinteles apa.”
3. Ofera-i pielii tale o extra-protectie cu ajutorul suplimentelor nutritive numite „nutricosmetice”. Paula ne recomanda o linie de nutricosmetice, numita GliSODin Skin Nutrients Advanced Skin Brightening Formula, care contine o multitudine de ingrediente importante pentru a reduce inflamatiile si iritatiile produse in urma expunerii prelungite la soare.
4. Daca deja ati apucat sa deveniti posesoarea/posesorul unei pieli arse, care se decojeste, trei remedii usoare sunt: sa radeti pe razatoare niste aloe, sa taiati cateva felii de castravete si sa va linistiti pielea cu ajutorul unor saculete inghetate de ceai verde. „Pentru a reduce inflamatiile produse de „prajirea” la soare, beti ceai verde sau suc de rosii. Folositi comprese cu lapte rece pentru a elimina caldura din corpul dumneavoastra !”
5. „Unele mancaruri sunt, de asemenea, folositoare pentru perioada de dupa expunerea la soare”, spune Paula. „Aceastea sunt bogate in vitamina A, C, seleniu si omega-3. Dintre mancarurile care contin vitamina E, de asemenea foarte folositoare, fac parte nucile, semintele, uleiurile precum cel de masline si de floarea soarelui. Vitamina C este continuta in majoritatea frcutelor si a lecumelor, precum lamai, kiwi, rosii, broccoli, iar mancarurile cele mai bogate in seleniu sunt nucile si tonul.
Sursa : Omg Yahoo