CE: South Stream ar putea concura cu Nabucco pe termen lung

0
458
Nabucco a obţinut autorizaţia de mediu în Ungaria
CE: South Stream ar putea concura cu Nabucco pe termen lung

Comisarul european pentru energie Guenther Oettinger a admis luni ca proiectul rus de gazoduct South Stream ar putea concura, pe termen lung, cu Nabucco, sustinut de UE, relateaza RIA Novosti.

Dr. Doom: Orice incercare de a interveni pentru salvarea inca unei tari nu va face decat sa agraveze situatia
Se pregateste America de o noua criza a ipotecilor?
Parti din guvernul Greciei s-ar putea inchide din lipsa de bani
Analisti: Portugalia va fi urmatoarea tara care va solicita sprijin financiar extern
CE: South Stream ar putea concura cu Nabucco pe termen lung

„South Stream ar putea concura cu Nabucco pe termen lung”, le-a spus Oettinger jurnalistilor reuniti la Bruxelles pentru o conferinta marcand 10 ani de dialog energetic UE-Rusia.
Comisia Europeana incearca sa diversifice rutele de aprovizionare de gaz catre Europa, adaugand ca importurile de gaz ar urma sa creasca in urmatorii ani.

Gazoductul South Stream ar urma sa fie gata pana in 2015. Constructia ar urma sa coste intre 19 miliarde si 24 miliarde de euro. South Stream va transporta 63 de miliarde de metri cubi de gaz pe an, adica 35% din exporturile totale anuale ale Rusiei catre Europa.

Constructia South Stream va incepe langa Novorosisk, pe litoralul Marii Negre, si va ajunge pana la Varna, pe coasta bulgara, sectiunea submarina a conductei urmand sa aiba o lungime de 900 de kilometri.

In Bulgaria, gazoductul se va ramifica in doua – o ramificatie spre Grecia si sudul Italiei, iar o alta spre Austria si nordul Italiei, prin Serbia, Croatia si Slovenia.

Proiectul Nabucco, ce va aduce gaz de la Marea Caspica spre Europa prin Azerbaidjan, Georgia, Turcia, Bulgaria, Ungaria si Romania, este sustinut de UE si SUA, iar primele livrari ar urma sa inceapa in 2015. Capacitatea sa va fi de 31 miliarde metri cubi pe an, iar costul este evaluat la 7,9 miliarde de euro.

In proiect participa germanul RWE, austriacul OMV, Transgaz, Bulgargaz si MOL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.