Ce spun consumatori Industriali despre modificarea legislatiei pentru energia regenerabila

Energia verde din Avrig atrage atentia investitorilor din Elvetia
Ce spun consumatori Industriali despre modificarea legislatiei pentru energia regenerabila
Ce spun consumatori Industriali despre modificarea legislatiei pentru energia regenerabila

Asociatia Marilor Consumatori Industriali de Energie (ABIEC) considera ca decizia luata de autoritatile din Romania pentru modificarea legislatiei privind schema de sprijin pentru energia regenerabila este un pas concret catre gasirea unui echilibru intre a permite industriei din Romania sa ramana competitiva si a incuraja investitiile in energii alternative.

Reprezentantii ABIEC spun ca aceste masuri vor sprijini mediul de afaceri si vor permite companiilor industriale din Romania sa aiba un tratament similar cu al competitorilor din Uniunea Europeana, precum si conditii mai bune pentru a-si apara cota de piata la exporturile din afara UE.

”Taxele suplimentare impuse peste pretul energiei electrice au venit ca o povara in plus pentru toate companiile industriale din Romania si au afectat competitivitatea lor in Uniunea Europeana si pe pietele internationale. Intr-un sector economic care face eforturi majore pentru a depasi efectele crizei, asemenea taxe au afectat sustenabilitatea afacerilor”, explica ei.

Altfel, ABIEC considera ca este important ca Romania sa se axeze, in continuare, pe sprijinirea cresterii economice, pe dezvoltarea industriei si sa continue programele care sa permita cresterea productiei si a exporturilor de produse cu valoare adaugata mare, si, prin urmare, sa suplimenteze taxele incasate la bugetele locale si de stat.

In plus, o asemenea abordare protejeaza angajatii actuali si ofera investitorilor oportunitatea de a crea noi locuri de munca in Romania, fara sa transforme tara intr-un exportator net de materii prime, fara nicio valoare adaugata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *