Cel mai mic sarpe din lume a fost descoperit in Barbados

Cercetatorii au identificat cel mai mic sarpe din lume, o reptila lunga de 10 centimetrii, la fel de subtire ca spaghetele, descoperita in Barbados, insulele Caraibe.
Leptotyphlops carlae
Biologul Blair Hedges, de la Universitatea din Pennsylvania, a descoperit reptila sub o piatra in apropiere de padurile Barbadian. De asemenea cercetatorul si echipa sa au mai descoperit si cea mai mica broasca din lume in Republica Dominicana si cea mai mica soparla din lume in Cuba.
Noua specie, numita “Leptotyphlops carlae”, este cea mai mica dintre cele 3100 de specii recunoscute de specialisti pana in prezent, potrivit biologului Blair Hedges.
“Inca se mai descopera specii noi in insulele Caraibe, in ciuda numarului redus de paduri, medii propice dezvoltarii”, care a dat numele reptilei dupa numele sotiei lui Carla Ann Hass.
Sarpele se hraneste cu insecte si termite, insa nu se cunosc detalii despre comportamentul lui si nu se stie daca este vorba despre o specie nocturna sau diurna. Sarpele nu este veninos, iar cercetatorii sun convinsi ca este vorba despre o specie noua datorita caracteristicilor sale genetice si exterioare.
Reptila este cu aproximativ 5 centimetrii mai subtire decat o alta specie, care se intalneste in Martinica. Leptotyphlops carle este considerat ca fiind aceasi reptila cu cea din Martinica, de catre zoologul Roy McDiarmid.
Descoperirea celui mai mic sarpe din lume in zona Caraibe, demonstreaza diversitatea ecologica a acestei regiuni. De asemenea se demonstreaza ca speciile cele mai mici si mai mari deanimale sunt, de obicei, descoperite pe insule unde acestea au pututu sa se dezvolte in propriul habitat, in nise ecologice, fara a fi in concurenta cu alte creaturi care nu traiesc in locuri izolate.
“Atunci cand ai de-a face cu o scara atat de mica, fiecare milimetru conteza”, a declarat Hedges, ale carui concluzii au fost publicate in revista Zootaxa.
Cel mai mare sarpe din lume este un piton care traieste in Asia de Sud Est si care poate atinge o lungime de 10 metri.

Articolul precedentMonstrul din Montauk
Articolul următorSchimbarile climatice

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente