Centre de colectare deseuri electrice si electrocasnice in Prahova

Centre de colectare deseuri electrice si electrocasnice in Prahova

Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec, in parteneriat cu primariile Targsoru Vechi, Aricestii Rahtivani si Filipestii de Targ si cu sprijinul partenerului Philips, organizeaza o noua actiune de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), in judetul Prahova, in ziua de 2 iunie.

Sambata, 2 iunie 2012, locuitorii din judetul Prahova au din nou sansa de a se debarasa in mod responsabil de echipamentele electrice si electronice de care nu mai au nevoie. Astfel, cea de-a opta actiune din judet, in 2012, vine in sprijinul locuitorilor comunelor Targsoru Vechi, Aricestii Rahtivani si Filipestii de Targ, care sunt asteptati la cele opt puncte de colectare special amenajate, deschise intre orele 09.30 – 16.30:

Targsoru Vechi:

  1. Targsoru Vechi – in fata Scolii
  2. Strejnicu – in fata Primariei vechi

 

Aricestii Rahtivani:

  1. Aricestii Rahtivani – In fatza Primariei
  2. Nedelea – in fata Scolii
  3. Stoenesti – in fata Gradinitei
  4. Targsoru Nou – in fata Caminului Cultural

 

Filipestii de Targ:

  1. Filipestii de Targ – Vis-a-vis de Primarie
  2. Bratasanca – in fata Caminului Cultural

 

La numerele de telefon 0769.292.795, 0722.249.879 si 0751.302115, cetatenii pot afla informatii suplimentare despre actiunea de colectare si pot programa preluarea gratuita de la domiciliu a echipamentelor electrice sau electronice grele, voluminoase si dificil de transportat. Numarele sunt disponibile pana vineri, intre orele 09.00-18.00, si sambata, intre 09.00 – 15.00.

 

Potrivit normelor europene, tinta de colectare DEEE pentru fiecare cetatean din UE este de 4 kg/locuitor. Pentru a-i stimula pe romani sa depaseasca media colectata in prezent si sa se apropie de obiectivul UE, Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec, impreuna cu partenerul Philips, organizeaza o tombola marti, 5 iunie, de la ora 11, la Caminul Cultural Strejnicu, la care pot fi castigate: cinci cafetiere, cinci mixere, zece prajitoare de paine si cinci roboti de bucatarie.

Detaliile despre programul campaniei de mediu si regulamentul tombolei pot fi consultate pe www.rorec.ro. Totodata, ne gasiti si pe facebook.com/AsociatiaRoRecpentru mai multe informatii despre campanii, despre colectarea DEEE si despre un mediu curat.

Campania “Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!”, initiata de Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec, a debutat, anul acesta, in Prahova, la 31 martie, la Boldesti-Scaieni. A doua actiune din judet a avut loc la data de 7 aprilie, la Valenii de Munte, urmata de o actiune la Sinaia, in 19-20 aprilie, si de cea de la Slanic, la 28 aprilie. Au urmat actiuni la Baicoi, in ziua de 5 mai, si la Ploiesti, in 11-12 mai. Cea mai recenta, desfasurata la 19 mai, a avut ca localitate centrala orasul Urlati.

Prahovenii pot scapa de DEEE si in afara actiunilor de colectare. In judet, exista nu mai putin de sase centre de colectare permanente, unde sunt asteptati cu vechiturile de care nu mai au nevoie: in Baicoi, la Barcanesti, la Boldesti-Scaieni, la Plopeni, Sinaia si in Valenii de Munte.

Peste 350.000 kilograme de deseuri de echipamente electrice si electronice au fost colectate deja, in cadrul actiunilor desfasurate, anul acesta, in campania “Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare”, a Asociatiei Romane pentru Reciclare RoRec. In 2011, au fost stranse peste un milion de kilograme de deseuri de echipamente electrice si electronice colectate, in 220 de actiuni din 39 de judete si in sectoarele 4 si 6 din Bucuresti la care au participat, in total, peste 66.000 de cetateni.

 

Citit de 36 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *