Centru de colectare deseuri electrice si electronice la Oituz

Investitie ecologica la Oituz

Centrul a fost deschis de catre RoRec la Oituz * unitatea va deservi 23 localitati de pe Valea Trotusului

Cel mai mare centru de colectare a deseurilor provenite din echipamente electrocasnice, electrice si electronice din zona judetelor Moldovei a fost inaugurat, sambata, la Oituz, judetul Bacau de catre Asociatia Romana pentru reciclare RoRec.

„Peste 15.000 de persoane au acces, acum, la un sistem de colectare organizat, eficient si in deplina siguranta, intr-un spatiu amenajat conform standardelor europene, dar si foarte util deoarece tratarea acestor tipuri de deseuri inseamna si protejarea mediului de substantele periculoase pe care le contin, intre care mercur, nichel, plumb ori cadmiu, care netratate corespunzator pot dauna mediului si sanatatii. In plus, recuperarea si reciclarea lor aduce importante economii de materii prime” , a declarat inginerul Andrei Ionescu, manager de proiect la RoRec.

Noul centru de colectare va oferi atat servicii de colectare de la domiciliu, prin comanda telefonica, catre persoane fizice ori juridice din 23 localitati de pe Valea Trotusului, zone de colectare in casete mobile instalate in scoli, firme si institutii, dar si consultatii referitoare la reciclarea produselor si avantajele predarii acestora. „Vom organiza intalniri cu locuitorii comunelor si oraselor din zona, vom initia dezbateri pe probleme de mediu, dar si de eficienta in protejarea mediului, vom organiza concursuri de profil. Participarea foarte multor tineri la deschiderea Centrului, precum si receptivitatea deosebita a autoritatilor locale si a cadrelor didactice din zona, corelata cu dotarile centrului si dorinta noastra de a eficientiza colectarea deseurilor specifice profilului organizatiei noastre creaza premise pentru realizarea unei educatii de durata si a unei eficiente sporite intr-un domeniu destul de neglijat ori prost organizat in Romania: colectarea deseurilor”, a precizat Cristian Oprea, manager zonal RoRec.

Festivitatea de deschidere a centrului de colectare de la Oituz a fost intregita sambata de declansarea unei campanii de informare si preluare gratuita de la domiciliu a deseurilor grele si voluminoase din localitatile de pe Valea Trotusului.

Comuna bacauana Oituz se alatura retelei nationale de colectare proiectata si demarata in urma cu un an de Asociatia RoRec in parteneriat cu autoritatile din 24 alte localitatii ale tarii.

Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec este o organizatie colectiva non-profit avand ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuti producatori europeni de electrocasnice cu activitate in Romania.

„Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea protectia si imbunatatirea calitatii mediului inconjurator si a sanatatii umane, pentru utilizarea rationala a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice, dar, implicit, si prin reintroducerea in sectorul economic de materii prime a unor materiale recuperate foarte importante si scumpe”, a declarat Liviu Popenciu, presedintele RoRec.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente