Certificatul energetic, obligatoriu pentru tranzactii imobiliare

Certificatul energetic, obligatoriu pentru tranzactii imobiliare

Din 2010, toate cladirile vor avea nevoie si de “certificatul energetic” – document care atesta consumul de energie al imobilului.

“Certificatul energetic” – un document care evidentiaza energia consumata pentru incalzirea locuintei, climatizare, iluminat artificial, va deveni obligatoriu pentru toate locuintele din 2010. In functie de consum, imobilul va primi un calificativ de la A la G, la fel ca cele care arata clasa energetica la electrocasnice.

Daca un apartament are calificativul A inseamna ca are un consum redus de energie, iar daca are G inseamna ca are un consum foarte ridicat si prin urmare cheltuielile la intretinere sunt foarte mari.

Scopul acestui certificat este de a informa consumatorul, respectiv persoana care cumpara sau inchiriaza respectiva casa, ce consum energetic are locuinta si la cat se ridica cheltuielile lunare de intretinere. Una dintre modalitatile de a reduce consumul energetic al cladirii este reabilitarea termica a acesteia, pentru a scadea cantitatea de energie necesara incalzirii.

Citeste mai mult despre certificatul energetic, in Gandul.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente