Incalzirea globala si lumea in anul 3.000

Incalzirea globala si lumea in anul 3.000

Chiar daca oamenii nu vor mai produce atat de mult dioxid de carbon, efectele incalzirii globale asupra planetei noastre ar putea dura si cateva mii de ani de acum incolo.

In anul 3.000, gheata Antarcticii de vest se va fi topit, iar nivelul global al oceanelor va creste cu aproximativ patru metri, potrivit unui nou studiu, citat de Live Science.

Nu va vor fi suficiente reducerea emisiilor de dioxid de carbon si chiar stoparea acestora. Atmosfera si oceanele se incalzesc gradual, spre deosebire de solul planetei noastre. Este ceea ce arata un studiu efectuat de Shawn Marshall, conferentiar universitar in geografie la Universitatea din Calgary.

Dioxidul de carbon este principalul gaz cu efect de sera. Acesta poate ramane in atmosfera chiar si 1.000 de ani de acum inainte. Pana in anul 2.100, de exemplu, apa oceanelor se va incalzi usor, iar pana in anul 3.000, temperatura ve creste cu trei grade Celsius. In acelasi an, nivelul global al apei va creste cu cel putin trei metri.

Conform aceluiasi studiu, pe continentul african, nivelul de precipitatii va continua sa scada cu inca 30 de procente. Studiul stiintific a fost publicat in numarul din 9 ianuarie al revistei Nature Geoscience.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente