CEZ vrea mai multe investitii in eoliene in Romania

CEZ vrea mai multe investitii in eoliene in Romania

Grupul CEZ este in „negocieri avansate” pentru a cumpara noi proiecte eoliene in Romania, a declarat miercuri directorul responsabil pentru investitiile externe Martin Pacovsky, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Grupul CEZ investeste in prezent 1,1 miliarde de euro in zona Dobrogea, pentru realizarea celor mai mari parcuri eoliene pe uscat din Europa, cu o putere totala instalata de 600 MW – Parcurile Eoliene CEZ de la Fantanele, Gradina si Cogealac.

„Romania este probabil cea mai promitatoare piata in termeni de volum, insa Polonia este o piata putin mai stabila”, a declarat Martin Pacovsky. „Desigur, cea mai stabila piata este Germania, insa randamentele nu sunt atat de interesante”, a mai spus Pacovsky.

Responsabilul de la CEZ a mai spus ca grupul ceh ar putea sa continue sa investeasca in energii regenerabile si dupa 2016, in conditiile in care a adoptat ‘criterii mai stricte’ pentru selectarea investitiilor in proiecte din Romania, Polonia si Germania, dar si ca urmare a modificarii reglementarilor in industrie.

Anterior, CEZ a anuntat ca nu va mai investi in energii regenerabile dupa 2016 pentru a putea finanta constructia a doua noi reactoare la centrala nucleara de la Temelin, proiect ale carui costuri sunt estimate la cel putin 10 miliarde de dolari.

CEZ este prezent pe piata romaneasca inca din anul 2005, odata cu preluarea companiei de distributie Electrica Oltenia SA. Afacerile Grupului CEZ in Romania sunt reprezentate de cele 8 companii – CEZ Distributie, CEZ Romania, CEZ Vanzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development si TMK Hydroenergy Power.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente